BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı ülkücü derneğinden neden atıldı?

Yazar Emin Pazarcı, Zaman'ın tepesindeki isim olan Ekrem Dumanlı'nın ülkücü geçmişiyle ilgili bomba iddiada bulundu.

Abone ol

Ekrem Dumanlı’nın 12 Eylül öncesinde “Ülkücülüğe yakışmayan hal ve hareketleri” nedeniyle Ülkücü derneğinden kovulduğu iddia ediliyor. Bu çarpıcı ayrıntıyı Akşam yazarı Emin Pazarcı köşesinde yazdı.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dumanlı yine gündemde. İşte Pazarcı'nın Dumanlı hakkındaki iddiayı köşesine taşıdığı o yazı:

YOZGAT ÜLKÜ YOLU DERNEĞİ'NDEN NEDEN KOVULDU?

"Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen sevdalısı bir isim.
Fotoğrafları var. Amerika’ya gittiğinde, Gülen’in önünde el pençe divan duruyor. “Hoca”sının yönlendirmelerine kulak kabartıyor. Türkiye’de de üzerine toz kondurmamak için gerekli her türlü çabayı gösteriyor.
Dumanlı, lise çağlarında Yozgat’taydı ve Ülkücü Hareket içindeydi. Abdulkadir Baran’ın başkanlığını yaptığı Yozgat Ülkü Yolu Derneği’ne gidip geliyordu.
Dumanlı, 1980 Yılı’nda o dönemde Ülkü Yolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve halen Parlamento Muhabiri olan Çınar Coşkunserçe tarafından dernekten uzaklaştırıldı. Hem de oldukça sert bir dil ve davranışla!
Gerekçe de “Ülkücülüğe yakışmayan hâl ve hareketler içinde bulunması” idi!
Olayın tanıklarından biri bugün bir siyasi partide üst düzey yönetici; diğeri de İstanbul’da önemli bir işadamı.
Dumanlı, daha sonra cemaatle tanıştı ve bu noktaya geldi. Bilinsin istedim."

DUMANLI TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Dumanlı ve Karaca'nın başında olduğu Cemaat medyası, Gülen'in Tahşiyecileri işaret ettiği 2009'daki konuşması sonrası Tahşiye grubuna 1 yıl sonra düzenlenen operasyon öncesi yayınlarıyla hedef göstermekle suçlanıyordu.  14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 8 kişi, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı.