BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı: O eller kırılır kardeşim

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, cemaat medyasına yayın yasağı talebine çok sert çıktı.

Abone ol

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Cemaat medyasına el konulacağı iddiasını ortaya atanlar için "O eller kırılır kardeşim kırılır. Bunun hukukta 20 sene, 30 sene takipçisi oluruz, halk bunun takipçisi olur. Bunun arkasını bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Bugün Tv'de Tarık Toros'un sunduğu 'Merkez Siyaset Özel' programında o taleple ilgili çok sert konuştu.

"Paralel Yapı" adı verilen ve Gülen Cemaati’ne ilişkin soruşturmaları yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvurarak, Fethullah Gülen'in talimatlarını elindeki basın yayın organları üzerinden verdiğini öne sürdü ve Gülen Cemaati’ne ait televizyonlar, radyolar, internet siteleri, gazete ve dergilerin engellenmesini istedi.

DİPLOMASINI YIRTSIN

İşte bu karar Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı çılgına çevirdi. Dumanlı, "Terör örgütü dediğiniz şeyin kanunda yeri var. Terör tarifi yapılırken cebir ve şiddet. Eğer cumhuriyet savcısı bilmiyorsa diplomasını yırtsın atsın onu. Allah'tan kork. Hayatında karınca ezmemiş insanlara sabahtan akşama terör örgütü derken Allah'tan korkmuyor musunuz" diye tepki gösterdi.

30 SENE TAKİPÇİSİ OLURUZ

Savcının Türksat'a yazı yazma yetkisi yok" iddiasında bulunan Dumanlı, "Kafanıza saksı düşmüş gibi 17 Aralık'tan sonra burayı bir anda terör örgütü gibi nasıl tanımlarsınız" dedi.

Zaman'ın 30 yıla yakın yayın yaptığını ve en küçük bir suça karışmadığını savunan Dumanlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir tipleme vardır. Tuzsuz Deli Bekir gibi birisi çıkıyor. Buna el konacak. Bugün birisi çıkmış televizyona er ya da geç el konacak diyor. O eller kırılır kardeşim kırılır Bunun hukukta 20 sene, 30 sene takipçisi oluruz, halk bunun takipçisi olur. Bunun arkasını bırakmayız. Siz zannetmeyin ki aynen 28 şubatçılar gibi bin yıl sürecek. Hayır bir gün işler normale döndüğünde arkasını bırakmayız. Uluslararası hukukta bunun arkasını bırakmayız. Onbinlerce insan kullanır ve bunu size ağır ödetir."