BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Ekonominin başına Daron Acemoğlu mu geçiyor?..

Habertürk yazarı Nagehan Alçı dün "Yeni kabine için duyduğum isim" diyerek dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'nun ekonominin yeni patronu olabileceğini yazmıştı. Fatih Altaylı bugün o iddia için "Heyecanım boşa çıktı" dedi...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı Bakanlar Kurulu kabinesi için isim toto sürüyor. Dün Habertürk yazarı Nagahan Alçı'nın gündeme getirdiği dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ismini bugün bir başka Habertürk yazarı Fatih Altaylı yalanladı.  

Nagehan Alçı dün, "Çok önemli bir kaynaktan duyduğuma göre bu isimlerin içinde dünya çapında bir marka olan, Nobel Ekonomi Ödülü alabilecekler listesinde ismi geçen, değerli ekonomist Daron Acemoğlu da var. Dünyanın en iyi iktisatçılarından biri olan Acemoğlu, Türk ekonomisinin yapısal sorunlarını kökünden çözecek vizyonuyla tarihi bir görev yapabilir. Her zaman ezberleri bozan ve herkesi şaşırtan bir lider olmuş Erdoğan, Acemoğlu’na Türk ekonomisinin başına tam yetkiyle geçme teklifini yapabilir" demişti.

Daron Acemoğlu aslen Ermeni kökenli mi bakan kızı eşi kimdir?

'HEYECANIM BOŞA ÇIKTI...' Fatih Altaylı bugünkü köşesinde "Haberi bile yok" başlıklı yazısında "Nagehan Alçı’nın köşesinde okuyunca heyecanlandım doğrusu. Mektebi Sultani’den sevgili kardeşim Daron Acemoğlu için “Kurulacak kabinede ekonominin başına getirilebilir” diye yazıyordu. Sonra biraz araştırdım, gerçekten böyle bir şey var mı diye! Ne yazık ki heyecanım boşa çıktı" diye yazdı.

HABERİ YOK, TEKLİF GELECEĞİNDEN BİLGİSİ YOK... "Daron Acemoğlu’nun böyle bir şeyden haberi bile yok" diyen Fatih Altaylı, "Kendisiyle hiçbir temas kurulmamış, kendisine böyle bir teklif veya teklif geleceği yolunda bir bilgi dahi iletilmemiş. Dahası böyle bir teklif gelse dahi Daron Acemoğlu’nun bu teklifi kabul etmesi şu an için pek olası görünmüyor" bilgisini paylaştı.

TABİİ YİNE DE BELLİ OLMAZ... "Akademik çalışmaları, ders verdiği MIT ile olan ilişkisi ve sürdürmekte olduğu bazı danışmanlık görevleri nedeniyle Acemoğlu fazlasıyla yoğun ve akademiye ara vermek gibi bir niyeti yok gibi görünüyor" diyen Altaylı yazısını şöyle bitirdi: "Tabii yine de belli olmaz. Bir vatansever olduğunu bildiğimiz Acemoğlu, bakarsınız gelir. Ama söyleyeyim, ihtimal çok çok düşük."