BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Ekmek zammı ne kadar işte son fiyatı!

2016 yılında ekmek zammı ne kadar olacak, ekmeğin son fiyatı ne kadar diye merak eden vatandaşlara son bilgiyi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci verdi.

Abone ol

Ekmek fiyatı 2016'da artacak mı, ekmek zammı olacak mı sorularına en net yanıtı tartışmaları devam ederken Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci verdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmeğin fiyatında bir değişiklik olacaksa fiyatının 1.25 TL’yi geçmeyeceğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Balcı Bakan Tüfenkci'ye hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

 1.5 LİRA İFADESİ GERÇEK DEĞİL

"2,5 yıldır ekmek fiyatlarında bir değişiklik yok. 250 gram ekmeğin 1,5 lira olacağı ifadesi gerçeği yansıtmıyor.

 Ekmek fiyatlarının 1,5 lira olacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, fırıncıların halkın alım gücünü göz önünde bulundurduklarını anlatan Balcı, "2,5 yıldır ekmek fiyatlarında bir değişiklik yok. 250 gram ekmeğin 1,5 lira olacağı ifadesi gerçeği yansıtmıyor. Bu 2,5 yıl süre içerisinde girdilerimizin artmasıyla bir fiyat değişikliği olacaksa dahi 1 lira 25 kuruşun üzerinde olmayacağının altını çizerek ifade edebiliriz" diye konuştu.

Ekmek israfının önlenmesine yönelik çalışmalarla günde 1 milyon 100 bin ekmeğin israf edilmesinin önüne geçildiğini bildiren Balcı, israfın fırınlarda başladığını, bunun için fırın enflasyonunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.