BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Erdem: IŞİD Sarin gazını Avrupa'dan aldı

Rus kanalına yaptığı açıklamalarla gündeme oturan CHP'li Eren Erdem, Sarin gazı iddiasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

CHP Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye’nin DEAŞ’a sarin gazı sattığı yönünde bir ifade kullanmadığını, DEAŞ’a giden sarin gazının Türkiye üzerinden geçtiğini söylediğini savundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonu RT'ye yaptığı açıklamaların ardından TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hakkındaki eleştirilere cevap veren Erdem, cep telefonundan verdiği röportajın görüntülerini izletti ve analiz yaptı.

Eren Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Rus televizyonu RT'ye yaptığı açıklamaların ardından hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından RT'ye verdiği röportaj üzerine hakkında vatana ihanet gerekçesiyle soruşturma başlatıldığına değinen Eren Erdem "Şimdi benim hakkımda vatana ihanet soruşturması başlatan savcıya sesleniyorum: Anayasa madde 83'te diyor ki; bir milletvekili meclis oturumunda ileri sürdüğü görüşlerini meclis başkanlığı aksi karar almadığı sürece farklı bir ortamda tekrarlamaktan sorumlu tutulamaz. Bunun adı kürsü dokunulmazlığıdır. Bu görüş hakkında meclis başkanlığının karar alması gerekiyor. Meclis başkanlığı karar almazsa tekrarlayabilir. Savcı sen hangi yetkiye dayanarak bir soruşturma başlatma cüretinde bulunuyorsun. Eren Erdem'in üzerinde tepinmek bu dönemin adresi mi oldu? Meclis kürsüsünde sarin gazıyla ilgili konuştuktan sonra yabancı gazeteler ve Rus televizyonu gelip benimle röportaj yapmak istediler. Bende aynen şunu söyledim arkadaşlar" diyerek verdiği röportajı görüntülerini cep telefonundan basın mensuplarına izletti.

Eren Erdem, verdiği röportajda batılıların iki yüzlülük yaptığını, iddianameye göre IŞİD'in sarin gazını Avrupa'dan aldığını anlattığını hatırlatarak şunları söyledi: "Kurduğum cümle şu: 'Avrupa'dan sarin gazını aldığını batılı devletler biliyorlar. Hatta transferi gerçekleştiren Hayyar Kasap batılı ilişkilerini arayarak bu sarin gazını temin etmektedir. Türkiye sadece ham maddenin üzerinden geçirildiği ülkelerdir.' Oraya verdiğimi demeç bu şekildedir. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na göre ben DAEŞ'e Türkiye sarin gazı sattı demişim. Bunun adı yalancılıktır,  müfteriliktir. Havuz medyası kaçacağımı söylüyor. Siz Eren Erdem'i kendiniz gibi mi zannettiniz. Kapı arkalarında kulisler yaparak bir noktaya gelmemiştir Eren Erdem. Kaçacak olanlar bunlardır. Çünkü Eren Erdem haklıdır. Ülkesini asla rencide edecek konuşma yapmamıştır."

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN"

Eren Erdem hakkında İran ajanlığı yaptığı suçlamalarına ise şu yanıtı verdi: "İran masalına sarıldılar. Ben anlatayım hemen bunu: Şu an cezaevinde olan Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polisler neden oraya onuldu biliyorsunuz. Bende bu iddianamede yer alıyorum. Yer alan isimlerin yüzde 90' AK Partili. Hakan Fidan'a kadar gidiyor bu iddianame. Ben size söyleyeyim. Cumhurbaşkanının ev sahibi, Taner Yıldız, Hakan Fidan İran ajanı eğer bu iddianame doğruysa. Ben öyleysem onlarda İran ajanı. Ben o iddianamede takipsizlik aldım. Ama bir de onun içinde olup da takipsizlik almayan var. Dosyayı tekrar açmayan namert, alçak,  haindir. Eğer ben iki gündür bu iddianameye dayanılarak İran ajanı yapılıyorsam Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanının çevresindekilerde İran ajanıdır. Ya Selam Tevhid iddianamesini devreye sokacaksınız yada ben o iddianameyi kamuyla paylaşacağım. Kimin İran ajanı olduğunu göreceğiz. Hayatımda hiç İran'a gitmedim. Çamur at izi kalsın."

Eren Erdem sosyal meydaya paylaştığı ileri sürülen tweetle ilgili olarak kendisine iftira atıldığını söyleyerek şunları belirtti;
"Gelelim tweet yalanına. Paylaşılan capsin altında tarhi ve saat yok. Niye yok? Çünkü bunu yazarlarsa vatandaş o tarihe dönük Tweet'lerime gider notu bulur ve gerçek ortaya çıkar. Bunlar Bektaşi fıkrasından daha beterler.  Bektaşi fıkrası gibiler. Ya yazsana tarihi. Haysiyetin namusun varsa yazarsın. Böyle cumhurbaşkanı olur mu? an bir danışmanına sorar; bu adam bunu nerede, hangi tarihte söylemiş diye. Ekibin yok mu adamın? Burada yapılan şey açık bir şekilde komplodur, kumpastır."

Röportaj görüntülerinin TUBİTAK'a gönderilmesini öğrendiğini bildiren Eren Erdem, "Ya bu TUBİTAK'ın başındaki hayvanat bahçesi müdür değil mi? Açın alın ham videoyu. Dokunulmazlığım kalkacakmış, Kaldırmayan namerttir. Sizin şerrinizden korkan da namerttir. Çünkü ben haklıyım. Devrimciyim ben. Rüşvetle ihale masalarında izzet ve itibarını pazarlayanlarla karıştırılmasın. Havuz medyası benim anam avradıma küfür ediyor savcı ağır eleştiri diyor buna. İrfan Fidan' a gideceğim. Selam Tevhid iddianamesini kapatan savcı davanın tekrardan açılmasını talep edeceğim. 5'inci günün sonunda bu iddianamenin içindeki bütün tapeleri, Twitter'dan paylaşacağım. Kimse kalkıp bizim vatan severliğimizi tartışmaya çalışmasın. Ömer Çelik'e soruyorum: İsrail Gazze'den ablukayı kaldırdı mı?. Ne diye dost oldunuz hemen. Ne oldu sizin yurtseverliğini, vatanseverliğiniz, İslam kardeşliğiniz bu mudur? Sizleri Nazım Hikmet'in öteye geçmemiş olan vatan hainliğiyle selamlıyorum arkadaşlar" dedi.