BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,46
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ek yerleştirme sonuçları ÖSYM sorgu ekranı

Ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek yerleştirem sonuçları 2015 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr'de.

Abone ol

2015 ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek yerleştirme sonuçları sorgu ekranı ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinde. 

ÖSYM'den yapılan ek yerleştirme sonuçları açıklamasına göre, ek yerleştirme sonuçları bugün saat 16.15'den itibaren erişime açıldı.

EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI ÖSYM'DE

Peki üniversite adayları ek yerleştirme sonuçlarına nasıl ulaşacak? Ek yerleştirme sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr'den açıklanması ardından adaylar TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yaparak tercih sonuçlarına ulaşabilecekler. 

ek yerleştirme sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak.jpg

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

Ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için adayların mutlaka ÖSYM Aday Şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

lys ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı.jpg

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezlerin listesini ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

ÖSYM'DEN EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLAMASI

ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"2015-ÖSYS Ek Yerleştirme sonuçları, 28 Ağustos 2015 tarihinde saat 16:15'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, Ek Yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların kayıt olmak için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler ile başvurmaları gerekmektedir.

Ek Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir."