BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Ek tercih ne zaman açıklanacak ÖSYM YKS sonuç açıklaması haberi

Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu için gözler ÖSYM resmi sayfasında. Boş kalan kontenjanlara yerleşmek için 20 Eylül'de son başvuruları yapan öğrencilerin gözü şimdi YKS ek tercih sonuçlarında. Ek tercih sonuçları 28 Eylül Cuma saat 16.00'ya kadar ÖSYM AİS üzerinden açıklanacak.

Abone ol

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır sorusu son günlerde öğrencilerin gündeminde. 20 Eylül'de ÖSYM AİS sayfasından ek tercih işlemlerini yapanlar şimdi gözlerini YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi. YKS ek tercih sonuçlarının en geç 28 Eylül Cuma günü saat 16.00'ya kadar açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıt işlemleri ise 1-5 Ekim arasında yapılacak. 

ÖSYM, ek yerleştirme işlemlerine ilişkin, 2018 YKS Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlamıştı. Buna göre, 2018-YKS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2018- YKS merkezi yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların yapacakları tercihler işleme alınmayacak.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN: Ek yerleştirme ardından programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu nedenle YKS ek tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ: Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.