BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ehliyetsiz ambulans kullandı

Söğütlü Sağlık Ocağı'nda ambülans şöförü olarak görev yapan Abdullah Fidan'ın 1 yıl boyunca ehliyetsiz ambülans kullandığı belirtildi.

Abone ol

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde Sağlık Grup Başkanlığı'nda hizmetli olarak görev yaparken valilik oluruyla ambulans şoförü olarak görevlendirilen, 48 yaşındaki Abdullah Fidan'ın 3 kez özel otomobiliyle alkollü olarak araç kullanınca ehliyetine el konuldu. Söğütlü Sağlık Ocağı'nda ambülans şöförü olarak görev yapan Abdullah Fidan'ın 1 yıl boyunca ehliyetsiz ambülans kullandığı belirtildi.

Söğütlü Sağlık Ocağı'nda ambulans şoförü olarak çalışan Abdullah Fidan, geçen yıl özel otomobilini alkollü kullanırken jandama ekiplerinin kontrollerinde yakalandı. Daha önce de alkollü araç kullandığı gerekçesiyle hakkında işlem yapılan Fidan'ın ehliyetine el koyan jandarma ekipleri, sürücüyü mahkemeye sevk etti. Fidan, sevk edildiği mahkeme tarafından para cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ehliyetine ise, 5 yıl el koyuldu.

Sağlık Grup Başkanlığı'nda hizmetli kadrosunda çalırken valilik oluruyla şöför olarak görevlendirilen Abdullah Fidan, ehliyetine el konulduğunu kurum yöneticilerine söylemedi. Ehliyetsiz ambülans kullanmaya devam eden Abdullah Fidan'ın durumuyla ilgili mahkeme tarafından Sağlık Grup Başkanlığı'na yazılı bilgi verildi. Bunun üzerine çalıştığı kurum tarafından Abdullah Fidan hakkında soruşturma başlatıldı.

Sakarya Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, Abdullah Fidan'ın alkollü olarak yakalandığında kuruma bilgi verilmediğini belirterek, “Haberimiz bile olmadı. Neden bize yakalandığında bilgi vermediler?” derken şöyle devam etti:
“Bu personelimiz hizmetli kadrosunda. Ambülans şöförü sıkıntısı nedeniyle valilik oluruyla şöför olarak görevlendirildi. Sögütlü İlçesi'nde resmi araçları kullanıyordu. Aynı zamanda ‘yedek' ambulans şöförüydü. Ancak bizim anlayamadığımız birinci ve ikinci kez yakalandığında ehliyetine el konulduğunda neden bize bilgi verilmediği. Bilgi verilse gerekeni o zaman yapardık.”