BIST 10.539
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.418,44
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim-Sen'in cami fobisi

Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent, "Kapısı camiye bakan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşıyız." dedi.

Abone ol

Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent, Milli Eğitim Müdürlüğü için yapılacak yeni binanın yer seçiminin yanlış olduğunu savunarak, "Kapısı camiye bakan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşıyız." dedi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Halil Özbent, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'na yeniden seçilen Tufan Köse'ye kutlama ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP İl Başkanı Tufan Köse ile bir süre görüşen Halil Özbent, CHP'den 17 Nisan'da Ankara'da yapacakları eyleme destek istedi.

Belediye Meclisi'nin oy çokluğu ile aldığı kararla İmam Hatip Lisesi civarına Milli Eğitim binasının işaretlendiğini hatırlatan Halil Özbent, belirlenen yerin yanlış olduğunu, yer işaretlenirken şehrin bütünlüğünün de düşünülmesi gerektiğini savundu.

Bu konuda henüz geç kalınmadığını ve imza kampanyası başlatacaklarını belirten Özbent, kapısı camiye bakan bir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşı olduklarını söyledi. Özbent ayrıca, bu konuda CHP'li Belediye Meclis üyelerinin tutumunu takdir ettiklerini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Tufan Köse de, CHP'nin her zaman sendikal mücadelenin içerisinde yer aldığını ve sendikalaşmanın önünü açtığını belirterek, CHP'nin de parasız eğitim ve sağlığı savunduğunu, bu konuda her zaman Eğitim Sen'e destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.