BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.393,74
HABER /  SPOR

Eğer olursa transferin kralı olacak

Daum geri döndü, futbolcu isimleri ortalığa saçıldı. Bild gazetesi Yıldırım ve Daum arasındaki ilginç diyaloğu yazdı.

Abone ol

Alman basınına göre Kanarya’nın transfer listesinin en başında Real Madrid’in 33 yaşındaki dünya yıldızı Nistelrooy bulunuyor

Bild gazetesi, başkan Aziz Yıldırım ve Daum’un Zürih’te yaptığı zirveyi sayfalarına taşırken, ikili arasında geçen diyaloglara da yer verdi. Alman gazetesinin iddiasına göre Yıldırım, tecrübeli hocayla kontratında kalan son pürüzleri hallettikten sonra ikili transfer aşamasına geçti.

İddiaya göre ’F.Bahçe’nin 1 Numarası’, tam hangi isimlerin kadroya katılacağı konuşulurken bombayı patlattı: “Hoca, Van Nistelrooy’u ister misin?” Soğukkanlılığıyla bilinen Alman hoca, şaşırmadan net bir cevap verdi:

“Kim istemez ki?” Yani Bild’e göre sarı-lacivertlilerin liste başında R.Madrid’in 33 yaşında olan ve geçen sezon bileğinden büyük bir sakatlık geçiren yıldızı var.

DAUM'UN AZİZ YILDIRIM'A
VERDİĞİ TRANSFER LİSTESİ
2. sayfada...

[PAGE]


DAUM'UN YILDIM'A VERDİĞİ TRANSFER LİSTESİ

Daum'un listesinde Bayer Leverkusenlı Helmes, Kiessling, Rolfes, Kölnlü Geromel ve Atletiko Madrid'de sözleşmesi sona eren Maniche'nin bulunduğu iddia edildi.

25 yaşındaki santrfor Helmes, 2008'de transfer olduğu Bayer Leverkusen'de 34 maçta 21 gol attı.

Yine 25 yaşında olan orta saha oyuncusu Kiessling ise 2006'dan bu yana Leverkusen'de oynadığı 96 maçta 29 gole imzasını koydu.

27 yaşındaki Simon Rolfes  defansif orta saha oynamasına rağmen Bayer Leverkusen formasıyla 2005'ten bu yana 125 maçta 21 gol attı.

Köln'ün savunmasında oynayan Brezilyalı Gromel 23 yaşında. Gromel, sezon başında transfer olduğu Köln'de oynadığı 21 maçta 1 de gol atmayı başardı.

Bonservisi elinde olan 32 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Maniche, Porto, Chelsea, İnter gibi ünlü takımlarda oynadı. Portekiz milli takımında da 38 kez forma giyen ünlü futbolcu, 6 gol attı.

Daum'un ayrıca Köln'deki 18 yaşındaki Türk futbolcusu Taner Yalçın icin de "Alınması iyi olur" şeklinde rapor verdiği öğrenildi.

Almanya'nın Kölner Express gazetesi Daum'un Zürih'ten sonra geçtiği İspanya'nın Mallorca kentindeki havaalanında yaptığı açıklamalara yer verdi. Kamuoyuna resmen açıklanmadan Türkiye'den hangi kulüple anlaşmayacağını vurgulayan Daum, "Köln taraftarı, kendilerini yarı yolda bıraktığınıza inanıyor. Yarı yolda bıraktınız mı" sorusuna, "Ben kimseyi yarı yolda bırakmadım" yanıtını verdi. Yeni kulübüne yardımcısı Roland Koch'u da götüreceğini belirten Daum, Ümit Özat için de "Kendisi şimdilik bensiz yoluna devam edecek" ifadesini kullandı.