BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış: Türkiye Kırım'ı asla yalnız bırakmayacak!

Kırım Gelişim Vakfı tarafından Ankara'da "Geleneksel Kırım Kültür ve Dayanışma Gecesi" düzenlendi.Geceye katılan Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Kırım Tatarlarını her zaman desteklediğini belirtti.

Abone ol

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen programa Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, MHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile eski bakanlardan Egemen Bağış ve çok sayıda davetli katıldı.

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Kırım Tatarlarını her zaman desteklediğini belirterek, şunları kaydetti:

TÜRKİYE KIRIM'I YALNIZ BIRAKMADI

"Kırım hep acılara sahne oldu. Kırım halkı hep büyük çileler çekti ama tüm dünya biliyor ki Kırımlılar hiçbir zaman pes etmedi. Hiçbir zaman da pes etmeyecek. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye Cumhuriyeti'nde iktidar kim olursa olsun bu devlet Kırım'ı hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır, bırakmayacaktır."

KIRIM HALKI BÜYÜK BİR ZULÜM YAŞADI

Bağış'ın açıklamaları şöyle: İşte Kırım halkı karanlıkta sessiz öksürme gibi bir zulmü yaşadı.Bizler büyük ve şanlı bir tarihten, çok güzel maziden geliyoruz. Sadece Kırım Tatarları değil Asya'dan, Kafkaslar'dan, Balkanlar'dan Türkiye'ye gelmiş, konuğumuz olmuş, şimdi ev sahibi konumunda kardeşlerimiz var.

VARLIĞINIZ BİZİ HER ZAMAN MUTLU ETTİ

Biz de bu kardeşliği pekiştirmeye, bu kardeşlik duygusunu tüm dünyaya hâkim kılmaya çalışıyoruz. Ana yurt ile Ata yurdu buluşturan bir dostluk köprüsü olarak sizlerin mevcudiyeti bizleri her zaman mutlu etti.
Sizler bizim baş tacımızsınız ve gücümüze güç katıyorsunuz. Unutmayın, bu ülke sizlere minnettar, sizin mücadelenize minnettar.
 Ve unutmayın ki bu ülke her zaman, her platformda Kırım Tatarlarının haklı mücadelelerini destekledi, desteklemeye de devam edecek.

KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Bir taraftan Türkiye'deki Kırım Tatarlarının Millî benliklerini, kültürlerini koruma çabalarına sahip çıkarken öte yandan Kırım'da yaşayan milletimizin meselelerini sürekli gündemde tutarak çözüm arıyoruz.Biz de atamızdan aldığımız mirası koruyup buna halel getirmemeye çalışırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için AB üyeliği hedefi doğrultusunda kararlılıkla mücadele ediyoruz.

BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU

Türkiye’nin bu noktalara gelmesinde sizlerin büyük emekleri, katkıları var. Bu medeniyetin çimentosu birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, adalettir. Bu değerlere sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur.

Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor. Ülkemizi çok daha aydınlık bir gelecek bekliyor. İnşallah sizlerin de desteğiyle hedeflerimize ulaşacak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız.
  Birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi sabote etmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye, bu zamana kadar desteğini, katkısını sizlerden esirgemedi, bundan sonra da esirgemeyecek.