BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,67
HABER /  GÜNCEL

Efsane huzuru huzurevinde arıyor!

Yıllarca Maksim sahnelerinde Zeki Müren ile yarışan en büyük kadın assolist huzuru huzurevinde arıyor...

Abone ol

Türk Sanat Müziğinin efsane ismi Behiye Aksoy'un artık huzurevinde hayatını sürdürmesi, sevenleri ve müzik camiasını şoke etti. 

Aksoy tavrıyla, yorumuyla, şıklığıyla, narin parmaklarını süsleyen elmas yüzüklerinden; mikrofonu tutuşundaki zarafete hatta şarkı söylerken saçlarını savurduğu bazı karakteristik tavırlarına kadar dinleyenlerini hayal deryasına sürükleyen, sahnede devleşen biblo gibi bir kadındı.

Ankara Radyosu kökenli sağlam müzik kültürü ve sahne hakimiyetinin yanı sıra platin rengi saçları, Mualla Özbek ve Yıldırım Mayruk’un emeğinden çıkmış tuvaletlerinin zenginliği ve ihtişamıyla kendinden sonra yetişen pek çok Assoliste örnek olmuştur. Maksim sahnelerinde Zeki Müren ile yarışan en büyük bayan assolistiydi.

"Zaman aşımının en tatlı anında ansızın bitirivereceğim sahne olayını, seyirciler beni bırakmadan ben seyircileri bırakacağım..." diyordu ve dediğini de yaptı..

HUZUREVİNDE HUZUR ARIYOR!

Türk Müziği'nin gerçek 'diva'larından biri olan Behiye Aksoy, son yıllarda içine düştüğü maddi sıkıntı yüzünden huzurevinde yaşamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Maslak TİM Center'da gerçekleştirilen 'Behiye Aksoy Gecesi'ne Muazzez Abacı, Bülent Ersoy ve Sibel Can katıldı. Oğlu Ahmet Kazım Aksoy, annesinin Antalya'da olduğu için geceye katılamadığını açıklamaştı. Türk Müziği'nin efsane ismi Behiye Aksoy'un yaşamını bir huzurevinde sürdürmesi sevenlerini ve müzik camiasını şoke etti.