BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Efekan toprağa verildi

Hayatını yitiren Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Efkan Efekan, Teşvikiye Camii'nde bugün öğleyin kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek..

Abone ol

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Efkan Efekan (70), İstanbul'da toprağa verildi.Efekan için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen tören, sanatçının Türk Bayrağı'na sarılı naaşının musalla taşına konulmasıyla başladı. Naaşın üzerine Efekan'ın gençlik ve son dönem fotoğrafları da konuldu. Sanatçı Ediz Hun, Efkan Efekan'ın çok zarif bir insan olduğunu ve zamansız kaybedildiğini ifade ederek, "Sinemamızın en temel taşlarından biriydi. En önemlisiydi. Herkesle güzel ilişkiler kuran bir insandı" dedi. Efekan'ın naaşı, kılınan namazın ardından alkışlarla cenaze arabasına konuldu. Akciğer kanserinden önceki gün ölen Efkan Efekan'ın cenazesi, dahasonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Camideki törene, Efkan Efekan'ın eşi Sevgi, kızı Neslihan, oğlu Alihan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ile Nuri Alço, Ekrem Bora, Kadir İnanır, Osman Yağmurdereli ve Rutkay Aziz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. 70 yaşında hayatını kaybeden Efkan Efekan, sinemaya 1953'te Battal Gazi Geliyor filminde figüran olarak başladı.. 1959 yılında Ölmeyen Aşk filminde başrol oynayan Efekan, çoğunlukla Muhterem Nur ile ideal çift oluşturarak çevirdiği filmlerle ün sağladı.
Lütfi Akad, Memduh Ün, Halit Refiğ ve Metin Erksan gibi önemli yönetmenlerle çalışan Efkan Efekan, kariyerinin en parlak dönemlerini, Yeşilçam'ın da çok güçlü olduğu ve film sayısının giderek arttığı 1960'larda yaşadı. Bu dönemden sonra, bir süre ara verdiği beyaz perdeye dönüşü 1974 yılında Temel Gürsu'nun yönettiği Kısmet adlı filmle oldu..

Efkan Efekan, 1980'lerin sonundan itibaren TRT'nin dizilerinde rol almaya başladı. Efkan Efekan, bu dönemde Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalbe ve Hanımın Çiftliği gibi edebiyat eserlerinin televizyon uyarlamalarında rol aldı. Sanatçı , bu ay gerçekleştirilecek 42'nci Altın Portakal Film Festivali'nde Türk Sineması'na katkılarından dolayı Altın Portakal Onur Ödülü'ne layık görüldü.