BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  SPOR

Edu hakkını istiyor

Edu'nun aklı o pozisyonda kaldı. Hakeme sitem etti. Yönetime çağrıda bulundu.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, Kayserispor maçında ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartın kendisini üzdüğünü belirterek, ''Hakem Kayserisporlu futbolcuların dediklerini yaptı ve beni ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı'' dedi.

Edu, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada, ilk sarı kartı gördüğü pozisyonunda çok normal bir hareket yaptığını ifade ederek, ''Rakip forveti bizim kalemize yönelmişti. Zaten bir arkadaşım onu markaja almıştı ve ben de araya girip topu aldım. Hakem pozisyonu görmeden, rakip takım futbolcularının yönlendirmeleriyle sarı kart çıkardı.

Futbolcuların etkisiyle böyle bir karar verdiğinden ve bir faydası olacağına inanmadığımdan dolayı itiraz bile etmedim. Ancak herkes benim o hareketimin çok normal bir hareket olduğunu gördü. Hatta o maçta bile defalarca buna benzer hareketler oldu. Onlara düdük bile çalınmadı'' şeklinde konuştu.

İkinci sarı kartı gördüğü pozisyonda da topun eline çarpmadığını vurgulayan Brezilyalı futbolcu, ''Rakip yine hızlı bir pozisyona girmiş ve hücuma geçmişti. Ben karşılarında durdum, ancak geçmek istediler. Rakibin vurduğu topu göğsümle engelledim. Uzakta olan hakem olanları iyi göremedi ve benim topu elimle kestiğimi düşündü. Formamı gösterdim, yardımcılarına sormasını istedim, ama nafile. Bunun yerine Kayserisporlu futbolcuların dediklerini yaptı ve bana bir sarı kart daha gösterdi'' diye konuştu.

Edu, iki pozisyonda da hareketlerinin çok normal olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ''Tabii ki her takım için çok zor bir durum. Ben hakemlerle ilgili yorum yapmam, çünkü benim işim oynamak. Ben işimi yapıyorum ve herkesin gördüğü gibi benim o pozisyonlardaki hareketlerim çok normal. Ceza yiyecek bir durum içermiyorlar. Değişik kamera açılarından bakıldığında görülecektir ki, elim hiçbir surette topa değmedi ve hakem de pozisyona uzaktı.

Açık ve net görme ihtimali çok düşüktü. Sanırım mağdur duruma düştüğüm bu durumda Fenerbahçe yönetimi hakkımızı aramalı. On kişi oynayan her takım rakibi karşısında zayıf kalır. Özellikle benim durumumda olduğu gibi daha maçın 28. dakikasında atılırsa bir futbolcu, o takımın işi çok zor olur.'' Her şeye rağmen Fenerbahçe'nin bu sene de şampiyon olacağına inandığını kaydeden Edu, ''Özellikle çok çalışarak ve istenilen hedeflere kademe kademe ulaşarak, bu sene taraftarımıza daha çok sevinçler yaşatacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.