BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  EKONOMİ

Eczacılıkta şampiyon belli

2007 senesinde Eczacılık Ürünleri İhracatçıları arasında birinci seçilen firma açıklandı.

Abone ol

Sandoz'un, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından yapılan değerlendirmeye göre 2007 senesinde Eczacılık Ürünleri İhracatçıları arasında birinci olduğu bildirildi.

Sandoz Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, 2005 ve 2006 yıllarında da birinci sırada yer alan Sandoz'un, 2007 senesinde toplam 13 ülkeye 51 milyon dolar tutarında ilaç ihraç ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Sandoz Türkiye'nin 2007 yılındaki 51 milyon dolarlık ihracatını Almanya, İsviçre, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Güney Afrika, İspanya, Avusturya, Avustralya, Güney Kore, Kanada, Hindistan, Japonya olmak üzere toplam 13 ülkeye direkt olarak gerçekleştirdiği, ihraç edilen bu ürünlerin 35 farklı ülke pazarında hastaların hizmetine sunulduğu belirtildi.

Sandoz Türkiye Ülke Başkanı Clemens von Oswald konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''Türkiye'de ilaç ihracatındaki liderliğimizi 2007 yılında da sürdürmekten onur duyuyoruz. Sandoz Türkiye'nin Sandoz'un global anlamda üretim merkezi seçilmesi ile birlikte ihraç ettiğimiz ilaç miktarı her yıl katlanarak artıyor. Gelecek dönem ihracat hedefimiz çok büyük ve bu ödül bizi hedefimiz doğrultusunda çalışmak için teşvik ediyor'' dedi.

Clemens von Oswald, 2008 yılı için üretim hedeflerinin katı üretimlerde 5 milyar tablet olduğunu, bunun 3 milyar tabletlik kısmının ihracat, kalanının ise lokal markette kullanılacağını, önümüzdeki 3 sene içerisinde ise hedeflerinin 8 milyar tablete ulaşmak olduğunu vurguladı.