BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Eczacılardan Van'a yardım üstüne yardım

Van'daki depremzedeler için bir yardım da eczacılardan geldi...

Abone ol

İstanbul Eczacılar Odası, ilaç ve tıbbi malzeme dolu bir TIR'ı Van'a ulaştırdı. İkinci TIR'ın yola çıkması için de çalışılıyor.

Van depreminde, ihtiyaç duyulan acil ilaç ve malzemeyi sağlamak amacıyla İstanbul Eczacılar Odası kampanya düzenledi. Kampanya ile toplanan bir tır dolusu ilaç ve tıbbi malzeme felaket bölgesine ulaştırıldı. Van'a ulaştırılan yardımlar arasında bir seyyar eczane, 10 eczacı ve bir TIR dolusu ilaç bulunuyor.

İstanbul Eczacılar Odası Başkan Yardımcısı Hakan Ertem, depremin ardından hemen harekete geçerek 3100 eczane sahibi ile ekip kurduklarını ve kampanyayı başlattıklarını anlattı. Depremin ardından Van'daki kriz merkezini arayarak en acil ihtiyaç duyulan ilaç ve malzemeleri tespit ettiklerini belirten Ertem, ihtiyaç listesi İstanbul'a ulaşır ulaşmaz da harekete geçtiklerini söyledi. Felaket bölgesine ulaşan ilaçlar ise yine eczacılar tarafından, Erciş Devlet Hastanesi'nin yanına kurulan seyyar eczaneden ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. İstanbul Eczacılar Odası, kampanya kapsamında 2'nci TIR'ı da yola çıkarmaya hazırlanıyor.