BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ebu Seyyaf rehineler için 5.5 milyon dolar istedi

Filipinler'deki Ebu Seyyaf örgütü, yaklaşık 5.5 milyon dolar fidyenin ödenmemesi halinde iki Alman rehineden birini öldüreceklerini bildirdi.

Abone ol

El Kaide ile bağlantılı örgüt,  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, talep ettikleri 5.5 milyon dolar fidyenin iki hafta içerisinde ödenmemesi halinde bir rehinenin kafasını kesecekleri tehdidinde bulundu.

Örgüt, Almanya'nın, ABD'nin IŞİD ile mücadelesinde verdiği desteği de kesmesini istedi.

Rehinelerin boğazlarına bıçak dayalı fotoğraflarını yayımlanan örgüt, 71 yaşındaki Stefan Viktor Okonek ile 55 yaşındaki Herike Diesen'i Nisan ayında kaçırmıştı.

Rehinelerle ilgili bilgi sahibi olduklarını açıklayan Alman yetkililer, Berlin'in Suriye ve Irak politikasında bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, istenen fidyenin ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklama yapmazken, ‘Rehineleri kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Filipinler Savunma Bakanı Voltaire Gazmin ise Ebu Seyyaf örgütünün tehditlerine boyun eğmeyeceklerini söyledi. Gazmin, başkent Manila'da yayın yapan bir radyoya verdiği röportajda, Ebu Seyyaf'ın fidye talebini yerine getirmeyeceklerini belirtirken, Filipinler hükümetinin teröristlerle müzakerede bulunmayacağını söyledi.