BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  MAGAZİN

Ebru Gündeş sütçülük yapacak

Gündeş, tarım ve hayvancılığa yatırım yapan ünlü isimler kervanına katılıyor.

Abone ol

Son yılların en popüler sektörlerinden olan tarım ve hayvancılığa yatırım yapan ünlü isimler kervanına şarkıcı Ebru Gündeş de katıldı. Tarım alanında son dönemde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Manisa’da yetiştirdiği biber ve salkım domatesle, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş İzmir’de başlamaya hazırlandığı topraksız tarımla, Sinan Çetin’in eşi Veronika Haas Çetin de Balıkesir’de aldığı zeytinlikle gündeme gelmişti.

Hayvancılık alanında ise Doğan grubu, Ata - Sancak ortaklığı, Necati Kurmel ve Muharrem Kayhan yaptıkları büyük yatırımlarla dikkat çekmişti. Ebru Gündeş de daha ‘meşakkatli’ bir iş olan hayvancılıkta karar kıldı.

Yengesinin hissesini aldı

Gündeş ve ağabeyi Cengiz Kumartaşlıoğlu, ‘Güntaş Tarım Hayvancılık’ firması çatısı altında büyükbaş hayvan yetiştirip, süt üretmeye hazırlanıyor. Bu ay başında Cengiz Kumartaşlıoğlu, eşi Selma Kumartaşlıoğlu ile birlikte ortak olduğu ‘Taşlıoğlu Lojistik Hizmetleri’ adlı şirketin unvanını ve amacını değiştirme kararı aldı.
Şirket, ‘Güntaş Tarım Hayvancılık’ adını alırken, Selma Kumartaşlıoğlu şirketteki yüzde 50’lik hissesini Ebru Gündeş’e devretti. Ailenin 2 - 3 aydır hayvancılık konusunu ele aldığı ve yaklaşık 10 gün önce faaliyetlere başladığı dile getiriliyor. Ebru Gündeş’in toprağa büyük değer atfettiği ve yeni sektörü olan hayvancılığa çok önem verdiği de belirtiliyor.