BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  GÜNCEL

eBay'den 'şifrelerinizi değiştirin' çağrısı

Dünyanın önde gelen alışveriş sitelerinden olan şirket, tüm kullancılarından şifrelerini değiştirmelerini istedi. 128 milyon aktif kullancısı olan eBay, bilgisayar korsanlarının yaklaşık üç ay önce veri tabanına eriştiklerini duyurdu.

Abone ol

Dünyanın önde gelen alışveriş sitelerinden olan eBay, maruz kaldığı bir siber saldırı sonrası tüm kullancılarından şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Şirketten yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının yaklaşık üç ay önce şirketin veri tabanlarından birine eriştikleri bildirildi. Bilgisayar korsanlarının ulaştıkları bilgiler arasında eBay kullanıcılarının adları, şifreleri, e-mail adresleri, ev adresleri, telefon numaraları ve doğum tarihleri de bulunuyor.

Açıklamada, eBay kullanıcılarının kredi kartı detaylarına da erişildiği yönünde ise kanıt olmadığı belirtildi.

Şirket buna karşın, eBay kulanıcıları için güvenliği artırmanın en iyi yolunun şifrelerini değiştirmek olduğunu vurguladı.

Haber sonrası ise eBay hisseleri ABD'de bir ara yüzde 3,2 oranında değer kaybetti.

128 milyon aktif kullancısı var

Merkezi ABD'nin San Jose kenti olan eBay üzerinden açık artırma usulüyle alışveriş yapılabiliyor. Sitenin 128 milyon aktif kullancısı var.

Site üzerinden sadece geçen yıl 212 milyar dolar tutarında alışveriş yapılmıştı.

Bir e-mail adresi olan tüm işletme ve tüketicilerin internet üzerinden güvenli bir şekilde ödeme yapabilmeleri amacıyla kurulan PayPal da, eBay'e ait.

Bilgisayar korsanlarının PayPal hesaplarına da eriştikleri yönünde ise herhangi bir veri olmadığı açıklandı.