BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  GÜNCEL

EBA kursları ne zaman başlıyor başvuru sayfası bilgileri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan kurs hizmeti EBA kayıtları ne zaman, EBA kursları ne zaman başlıyor ve EBA kurs öğrenci kaydı nasıl yapılır soruları öğrencilerin gündeminde. Çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan EBA okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi sağlıyor. EBA 1. dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlıyor.

Abone ol

EBA nedir, hangi amaçla ne nasıl kullanılır soruları okulların açılması ile birlikte araştırılıyor. BA (Eğitim Bilişim Ağı), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. İşte merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Öğrenciler e-kurs sistemi ile okuldan sonra da eğitim alabiliyor.

EBA NEDİR: Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır.

EBA KURSLARI NE ZAMAN: e-Okul’dan yapılacak. EBA birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR: Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde kurs kaydı nasıl yapılır? EBA giriş sistemi için gereken bilgiler neler? EBA E-Kurs ayrıntıları…

EBA üzerinden yürütülen e-kurs yani destekleme ve yerleştirme kursu için EBA öğrenci girişi yapmanız gerekir. Bu şifre ise öğrenci iseniz yetkili öğretmenizden, öğretmen iseniz MEBBİS'e giriş yapıp oradan istemeniz gerekiyor. Özel okul öğrencileri, bu programın sadece şifre gerektirmeyen bölümlerinde faydalanabiliyor. Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman açılan sayfadan kendi durumunuza uygun yere tıklayıp giriş yapmanız gerekiyor.

EBA GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.

Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.
Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.