BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

DYP'lilere Soylu çağrı

Ağar'a muhalif haraket Doğruyol Platformu'nda buluştu. Doğruyol Platformu nedir? İçinde kimler var? Platformun başı kim? Süleyman Soylu İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

DYP'de parti içi muhalef isimlerin kurumsallaşmak adına kurduğu "Doğruyol Platformu"nun yankıları sürüyor. DYP'nin ağır toplarından Mehmet Ali Bayar, Doğruyol Platform'unda yer almadığını açıklamasının ardından partinin bir başka önemli isim Süleyman Soylu ise sözkonusu platformun herkese açık olduğunu söyledi.

Doğruyol Platformu'nun hareket noktası ve felsefesi hakkında İnternethaber'e açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Doğruyol Platformu bugün Doğruyol Partisi'nin olumsuz yönetilmesine itiraz eden gönüllüler birliğidir" diye konuştu.

GÖNÜLLÜLER BİRLİĞİ

Platformu "gönüllüler birliği" olarak niteleyen Soylu, hareketlerinin Edirne'den Kars'a kadar Doğruyol Partisi'nin sade üyeliğinden en üst kademesine kadar yöneticilik yapmış gönüldaşların tamamını kapsadığını kaydetti. Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bugün gazetede yeralan haberde hem ismi zikredilen veya zikredilmeyenlerin herbiri merkez sağın parlak isimleridir. Bu platform merkez sağın değerli isimlerinin değerli görüşlerinden, düşüncelerinden hem mensubu bulunduğumuz siyasal parti adına hem de ülke siyaseti adına yararlanmak ister"

HERKESTEN KATKI BEKLİYORUZ


Türkiye'de milyonlarca kişinin beklentilerini iyi okumak gerektiğini söyleyen Soylu, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de DYP misyonunun kitlelerin beklentilere cevap olma gibi bir sorumluluğu olduğuna işaret etti. Mehmet Ali Bayar'ın bugünkü açıklamalarına da değinen Süleyman Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bayar siyasetteki çizgisini yakından izlediğimiz dostumuzdur. Kendisi Türkiye'nin ciddi bir siyasetçisidir. Sayın Bayar'ın da hem merkez sağ siyasete hem bu gelişmelere katkısı olacağına inanıyoruz."