BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DYP'li Oğuz: Tarım tasfiye ediliyor

DYP Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz, ''Tarımı tasfiye etmek, hayvancılığı çökertmek AB'ye tam üyeliğin bir şartı değildir'' dedi.

Abone ol

Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, tarımda çalışan 1 milyon 561 bin kişinin son bir yılda işsiz kaldığını öne sürdü.

Tarım dışı sektörlerde iş yaratma becerisi ortaya konulamadığından, şehirlere göç eden insanların perişan durumda olduğunu ifade eden Oğuz, şunları kaydetti:

''2002 seçimleri öncesinde tarımın ekonomideki payının yüzde 14'e indirilmiş olmasını zulüm sayan AKP, bugün çiftçimizi, köylümüzü yaşayamaz hale getiren çarpık tarım politikalarını uygulamakta ısrar etmektedir.

'AB'ye uyum çerçevesinde tarımın ekonomi ve istihdamdaki
ağırlığının azalması gerekiyor, bunu AB istiyor' izlenimi yaratmak ise aldatmacadan öte bir şey değildir. AB, dünyanın her yerinde olduğu gibi tarımını destekledi, yoktan bir Avrupa tarımını var etti. Bugün Türkiye, Yunanistan'ın AB teşvikli pamuğunu alır hale geldi, bir yılda Ege'de pamuk ekimi yüzde 18 azaldı. Tütünü, pamuğu, şekeri, mısırı, eti üretmekten, desteklemekten vazgeçerek, ithal etmenin ne mali, ne mantıki bir açıklaması olamaz. Tarımı tasfiye etmek, hayvancılığı çökertmek AB'ye tam üyeliğin şartı değildir. Türkiye'den böyle bir yanlış politika uygulaması isteyen varsa ona karşı direnmek, Türk çiftçisinin, köylüsünün çıkarını öncelik yapmak yine hükümetin görevidir.''