BIST 10.433
DOLAR 32,64
EURO 34,89
ALTIN 2.445,88
HABER /  POLİTİKA

DYPden koalisyon yalanlaması

DYP'li Nedim Bilgiç AK Parti ile DYP arasında koalisyon yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı..

Abone ol

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, bazı medya organları ve mensupları tarafından ortaya atılan AK Parti ile DYP'nin koalisyon yapacağı şeklindeki senaryoların gerçekçi yansıtmadığını, kasıtlı olduğunu savundu.

Bilgiç, Adıyaman'da yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon söylentilerinin parti olarak kendilerini yıldıramayacağını, genel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bu tür senaryoları üzülerek takip ettiklerini belirtti.

''Böyle bir koalisyon senaryosunu aziz milletimiz şu aşamada ne telaffuz ediyor, ne de arzu ettiği bir beklentidir'' diyen Bilgiç, bu söylemin bazı kesimler tarafından kasıtlı ortaya atıldığını öne sürdü.

Bir koalisyon olacaksa, DYP'nin belirlenen değil, belirleyen olacağını kaydeden Bilgiç, şu görüşleri dile getirdi: ''Seçim olmadan, sonuçları görmeden böylesine suni bir tablo yaratmak, aziz Türk milletine yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bunun adı Anadolu'da, 'doğmamış çocuğa don biçmektir.' Olmamış, olamayacak bir şeyi önceden görmek kehanettir. DYP işini hep demokrasi çemberi içinde yaptı. 1946 ile başlayan demokrat misyon her zaman sandığa saygı göstermiştir ve gösterilmesini de talep etmiştir. Bunun dışında aranan her yol ve yöntemi elimizin tersiyle iteriz.''