BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

DYP ve Anavatana ağır fatura

DYP ve Anavatan sınavı geçti mi? Görüşler farklı. Ancak 'CHP'nin dümen suyuna girdi' diyenler hiç de az değil.

Abone ol

DYP ve Anavatan oylamaya katılmadı. Gerçi Ağar'ı vekilleri dinlemedi ama liderlerin kararları partilerinin gelecek seçimlerindeki yönünü tayin etmesi açısından önemliydi.

Doğru mu yaptılar yanlış mı? CHP'nin kuyruğuna takıldı diyenler de var, doğru yaptı diyenler de. Ancak genel kanı tabanın bu durumdan hoşnut olmadığı..

Sabah yazarı Mahmut Övür, her iki partide önemli mevkilerde görev almış isimlerine bu tavrı sordu. Sonuçta çıktı.

Yazar Anavatan'ın eski genel başkanı Nesrin Nas'ın görüşünü yazdı:

"Hem 184 sayısı yeterli diyeceksiniz, hem de CHP'nin direnişine umut bağlayarak 'AKP dayak yiyebilir' diyeceksiniz. Bu tutarlı değil. Ülkeyi bir krize sürüklememek gerekiyor. Buradan bir kriz çıkarsa faturası iki partiye de çıkar."

DYP cephesine gelince o daha kötü. Ağar'ı bir milletvekili dinledi. Mumcu'ya göre daha kötü bir gün geçirdi. DYP'nin eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu DYPnin Anavatan'ın kuyruğuna takıldığı görüşünde. Yazar Soylu'nun görüşlerini de köşesinde aktardı:

""DYP'nin siyasi misyonu ve geçmiş tecrübesi Anavatan'ın kuyruğuna takılmayı hak etmiyor. DYP başından beri bu seçimde yanlış strateji izlemiştir. En zor dönemlerde bile sivilleşmeyi savunan DYP kendi vekillerinin yarısına bile bu tavrı izah edememiştir. Halka nasıl izah edecek."