BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Ligden çekilmesi an meselesi

Derbi maçı sonrası Fenerli yöneticiler saat 05:0'e kadar stattan ayrılmadı. Radikal kararlar konuşuldu tartışıldı.

Abone ol

Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçının ardından hakem Selçuk Dereli ve uzun zamandır kavgalı olduğu Federasyon'a yüklenen F.Bahçe yönetimi sabah 05:00'e kadar stattan ayrılmadı.

Maçı baştan sona tekrar izleyen yönetim kurulu üyeleri sonunda çok radikal bir karar almayı gündeme getirdi: "Denizli maçını oynayalım, sonuç ne olursa olsun ligden çekilelim. Pazartesi günü bu kararımızı açıklayalım ve sonraki hiçbir maça çıkmayalım."

Bu fikir ortaya atılırken bir tek yönetici bile "Hayır savaşmaya devam edelim" demeyince başkan Aziz Yıldırım son sözü söyledi: "Böyle bir kararın ne sonuçlar doğuracağını biliyoruz. Küme düşürülürüz. 'Bu vebalin altından hep beraber kalkarız' derseniz çekilelim."

DÜŞERİZ YA DA DEĞİŞTİRİRİZ

Dün konuyla ilgili yaklaşık 3 saatlik toplantı yapan yönetim prensip olarak şu karara vardı: "Bizim gibi bu Federasyon'la Türk futbolunun bir adım dahi ileri gitmeyeceğini düşünen 7-8 kulüp daha var. Hepsi bizimle aynı görüşte. Ortak karar alalım ve hafta sonu maçlarımızın ardından sonraki haftalardaki maçlarımıza çıkmama kararı alalım. Ya küme düşeriz ya da bu çarpık düzen artık değişir." Yöneticilerin büyük bir kısmının bu kararı kesin olarak almayı istedikleri öğrenilirken Haluk Ulusoy muhalifi 7-8 kulüple ortak hareket etme fikrinin ağır bastığı ifade edildi. F.Bahçe yönetimi toplantı sonrası Ulusoy muhalifi kulüplerle konu hakkında görüş alışverişine başladı. İlk temaslarda olumlu yanıtlar geldiği bildirildi.