BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

DYP kongresi için iptal davası

Mehmet Ağar'ın yeniden genel başkan seçildiği DYP kongresi mahkemelik oldu. DYP'li muhalifler hem kogrenin hem de parti tüzüğünün iptali için dava açtı.

Abone ol

DYP'nin 15 Mayıs'ta yapılan ve bazı milletvekillerinin istifasıyla çok tartışılan kongresinden sonra kendilerine 'DYP'liler Platformu' adını veren ve eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu'yla eski Ankara İl Başkanı Nevzat Ceylan'ın da aralarında olduğu beş muhalif, Ağar'a isyanlarını dün yargıya taşıdı.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesinde, DYP kongresinin tüm sonuçlarıyla (genel başkan seçimi, tüzük değiştirme yetkisini GİK'e devreden karar dahil) iptali, davanın genel başkana büyük kongreyi seçim gündemli olağanüstü toplantıya çağırma yetkisi veren tüzük yönünden Yargıtay Başsavcılığı'na ve ayrıca barolara da ihbarı istendi. Kongreyi 'hukuk ve demokrasi yolsuzluğu' olarak niteleyen muhalifler, Ağar'a şu eleştirilerde bulundu:

'Egemen azınlık dışında herkes davacı'

Demokrasiden 'U' dönüşü: Egemen çekirdek azınlığın partiyi milletten koparma ve giderek yok etme stratejisine boyun eğemez, tüzüğü demokratikleştirme sözünden 'U' dönüşü yapan genel başkanın demokrasi ahlakıyla çatışan tavrına karşı sus pus olamazdık.
Dava oligarşiye karşı: Burada davalı DYP değil, yolsuzluğun büyük mimarları, yönetimdeki egemen azınlık ve onların zihniyetleridir. Davacılar ise bu azınlık dışındaki herkestir. Bu dava parti içindeki oligarşiye karşı demokrasi arayanların davasıdır.

Haber: Adnan Keskin
Kaynak: