BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,37
HABER /  DÜNYA

Düşeş para için mi yaptı?

Ferguson'un gizlice çektiği görüntüler İngiltere'de yayınlandı. Düşeş de görüntü kadar rezil oldu. Bu işi para için yaptığı söyleniyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

York Düşesi Sarah Ferguson'un Türkiye'deki çocuk yurtlarına kılık değiştirerek gizlice çektiği görüntüler İngiliz televizyonu ITV yayınlandı.  "ITV Tonight" haber programında ekrana gelen görüntülerin başlığı "Düşes ve Kızlarının Gizli Görevleri" adını taşıyordu. 


DÜŞEŞ PARA İÇİN YAPTI

İngiltere'de görüntüler kadar
York Düşesi'nin kılık değiştirmesi
konuşuluyor. The Daily Telegraph,
düşeşin 4 milyon dolar borcu
olduğunu ve bunu para için yaptığını
gündeme getirdi. Türkiye'yi rezil
eden görüntüler kadar, düşeşin
çocukları ile para için kılık
değiştirmesi tepkilere yolaçtı.
Program anonsunu "Avrupa'yı utandıran görüntüler" diye yaptı.  Ve Programın yapımcısı Chris Roger bu programı Sarah Ferguson'nun isteğiyle yaptıklarını söyledi.  Düşesin 2006 yılında Romanya'da da benzeri bir habere imza attığını da sözlerine ekledi. Bu "görevleri" sırasında Ferguson'a kızları da eşlik etmişti.

TÜRK ANA BABALAR BU ÇOCUKLARDAN UTANIYOR

Görüntülerin üzerine döşenen konuşmalarda ise "Türk ana-babalar bu tür çocuklardan utanıyor. Onlar daha çok terk ediliyor." cümleleri yer alıyordu. Yurttaki çocukların yüzlerinde ve vücutlarında kesik, yara ve morluklar bulunduğu ileri sürüldü.

ELLERİ BAĞLANIYOR

Bir çocuğun kollarının "giydiği giysinin içine hapsedildiği", bir diğerinin ise Düşes Ferguson'ın yanında otururken sürekli öne arkaya doğru sallandığına dikkat çekilirken, bir uzmanın bunun "ilgi bekleyen ve beklediği ilgiyi bulamayan bir zihinsel engelli çocuğun davranışı" olduğu yorumuna yer verildi.

ELİZABETH'İN TORUNUNUN GÖZYAŞLARI

Videoyu seyreden Kraliçe II. Elizabeth'in torunu Prenses Eugenie'nin ağlayan görüntüleri de ekrana verildi. Eugenie, "Bu gördüklerimi anlatmak çok güç" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN UMUT YOK

Saray yurdunda çekilen görüntüler için de "Türkiye'de uygulanan sistemde çocuklar için umut yok" şeklindeki iddialarına da yer verildi. Programda, Sarah Ferguson'ın da "Yani burada bu tür çocuklar ölüm cezasına mahkum olarak doğmuş oluyorlar" yorumunda bulunduğu belirtildi. 

DELİL EKRANDA

Bütün günü yatakta geçirmek zorunda bırakılan çocukların bulunduğu gösterilirken, onlarca yatakta yatan çeşitli yaşlardaki çocukların yatağa bağlandığına dair deliller bulunduğu iddia edildi. Bu deliller arasında olduğu belirtilen bir kumaştan bağ da ekrana yansıtıldı.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ DESTEKLENECEK Mİ?

Programın sonunda Ferguson gerçek düşüncelerini ortaya koydu ve İngiltere'nin Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğinin hatırlatıp, "İngiltere bu şartlar düzeltilmedikçe Türkiye'ye desteğini sürdürecek mi?" dedi.

İşte insanın tüylerini ürperten o görüntüler;