BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  GÜNCEL

Düşen helikopterde can pazarı

Ezidilere yardım götüren helikopter düştü, kaza sonrası can pazarı yaşandı.<br/>Ezidilere yardım götürürken düşen ve pilotun hayatını kaybet...

Abone ol

Ezidilere yardım götüren helikopter düştü, kaza sonrası can pazarı yaşandı.
Ezidilere yardım götürürken düşen ve pilotun hayatını kaybettiği kaza sonrası ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde kaza sonrası bölgeye gelen Irak askerlerinin yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği görüldü. Görüntülerde ayrıca düşen helikopterin içinde sıkışan yolcuların kurtarılması için Iraklı askerlerin ve bölgedeki halkın büyük çaba sarf ettiği görüldü. Birçok yaralıya olay yerinde müdahale edilirken Ezidi milletvekili Vian Dakhil’e de olay yerinde ilk yardım yapıldı.
IŞİD’in geçtiğimiz hafta Irak’ın Sincar ve Zummar bölgelerini ele geçirmesi sonrası bölgede yaşayan Ezidilerden bazıları kuzey kentlerine kaçarken bazılarıysa Sincar Dağı’na saklanmıştı. Sincar Dağı’nda günlerce aç ve susuz kalan Ezidiler ABD ve Irak uçaklarının gönderdiği yardım konteynerleri sayesinde hayata tutunmayı başarmıştı. Sincar Dağı’nda mahsur kalan Ezidilere yardım götüren helikopterlerden biri olan M-17 tipi helikopter ise nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı 2 gün önce Sincar Dağı’na düşmüştü. Kazada 20 kişi yaralanırken yaralıların arasında geçtiğimiz günlerde Irak Parlamentosu’nda Ezidilere yardım edilmesi gerektiğini belirterek gözyaşlarına hakim olamayan Ezidi milletvekili Vian Dakhil de bulunuyordu.
(İHA)