BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

Duruşma salonunda silah skandalı!

Poyrazköy kazılarında bulunan mühimmata ilişkin süren davanın duruşmasına silahlı tanık damgasını vurdu.

Abone ol

Poyrazköy davasında tanık olarak dinlenen polisin salona silahıyla girmesi avukatların tepkisini çekti. Mahkemenin neden silahla salona girdiği sorulan tanık polis unuttuğunu söyledi.

Poyrazköy davasının bugünkü duruşmasında mühimmat bulunan kazılara katılan polislerin tanık olarak dinlenmesine devam ediliyor. Bomba imha ekiplerinde görevli polis memuru Fevzi Fidan, kendisine sorulan soruları cevaplıyor. Ancak, Fidan'ın salona silahı ile girdiği ortaya çıktı.

Sanık avukatlarından Murat Bayram, tanık Fidan'a soru sorduğu sırada ikili arasında tartışma yaşandı. Bu sırada tutuklu sanık Levent Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen, söz alarak tanık Fidan'a, silahının üzerinde olup olmadığını sordu. Fidan'ın 'evet' cevabını vermesi üzerine Ülgen, "Bunun kayda geçmesini istiyorum. Tanık, avukatlara yönelik konuşurken sesini yükseltiyor. Belindeki silahtan cesaret aldığını düşünüyorum. Polis psikolojisi ile bunu yaptığını tahmin ediyorum. Mahkeme heyetine ve savcıya yönelik sesini yükseltmiyor" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu da tanığa, silahla duruşma salonuna girmemesi gerektiğini bilip bilmediğini sordu. Tanık Fidan da, "Biliyorum ama unutmuşum" cevabını verdi.

Bu tartışmaların ardından tanık Fidan, 30 dakika daha duruşmada silahla ifade vermeye devam etti.