BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Duruşma salonunda avukata dayak!

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında çıkan olaylarda altı kişi yaralandı

Abone ol
AYAKKABI SAVAŞI
Mahkeme salonunda "ayakkabı savaşı" yaşandığını anlatan görgü tanıkları, tarafların hemen hepsinin ayakkabılarını çıkartarak birbirlerine fırlattıklarını söyledi.

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile eski İçişleri Bakanı Habib El Adli, "halk ayaklanması esnasında güvenlik kuvvetlerine göstericilerin öldürülmesi emrini vermek", "ülke kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmak" ve "yolsuzluk" suçlamalarıyla 3. kez hakim karşısına çıktı.

Davanın 3. duruşmasında savunma avukatlarından birinin mahkemede Mübarek'in posterini açarak slogan atması üzeri ne mahkeme salonu bir anda karıştı. Avukatın hareketine sinirlenen müdahil avukatlarla protesto gösterilerinde ölen kişilerin yakınlarının avukata saldırdırmaları üzerine başlayan arbedenin  ardından Mahkeme Başkanı Ahmed Fehmi Rıfat duruşmaya ara verdi. Arbedede 6 kişi yaralandı.

DOKUNULMAZLARA DOKUNMANIN EN KOLAY YOLU
Iraklı gazeteci Muntazar El ZeydiIrak Başbakanı Nuri El Maliki ile ortak bir basın toplantısı düzenlediği sırada ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlatmıştı. Benzer bir olay da Türkiye'de yaşanmış, Birgün gazetesi editörlerinden Selçuk Özbek, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlatmıştı.

KAVGA MA HKEME DIŞINA TAŞTI

ekran-resmi-2011-09-05,-3.03.27-pm.pngMahkeme binası önünde çıkan çatışmalarda da 15 kişi yaralandı. Mahkeme binasına girmek isteyen, protesto gösterilerinde yakınlarını kaybeden kişilere polisin müdahale etmesi üzerine başlayan çatışmaların Mübarek yanlılarının da dahil olmasıyla büyüdü.

Yaralılar Kahire'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırekran-resmi-2011-09-05,-3.02.29-pm.20110905152228.pngken, mahkeme binasıönünde kalan az sayıdaki Mübarek yanlısının da polis koruması altına alındığı görüldü. Mahkeme binası dışında gergin bekleyiş sürerken, gazetecilerin girmesine izin verilmeyen mahkeme binasından çıkan görgü tanıkları, duruşmada celseye ara verilmesine karşın mahkeme salonundaki olayların halen sürdüğünü öğrenildi.