BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dursun Çavuş'un çekimleri başladı

Dondurmam Kaymak ile sinema seyircisinin beğenisini kazanan Turan Özdemir'in başrolde oynadığı Dursun Çavuş'un çekimleri başladı.

Abone ol

Yönetmen Ali Engin, Dursun Çavuş filminin sıcak bir Anadolu hikayesi olduğunu ve bu yüzden Turan Özdemir’le çalışmayı uygun bulduğunu iletiyor.

Dursun Çavuş filminin diğer oyuncuları ise Sinan Bengier , Burçin Abdullah , Perihan Savaş , Umut Oğuz , Seden Kızıltunç , Naci Taşdöğen, Ali Tuta , Yunus Bülbül , Selahattin Taşdöğen , Mahmut hekimoğlu , Bülent Polat , Oguzhan Yıldız , Savaş Bayındır, Çetin Yeltekin , Semra Sima , Okan Özdil ’in haricinde Adıyaman, Urfa , Malatya ve Diyarbakır ’dan gelecek oyuncularda rol alacaktır. Ayrıca Filmde 5000 çıvarında figürasyon kullanılacaktır. Filmde kullanılan bütün mekanların dekor olarak inşa edildiği filmin sanat yönetmenliği de Selahattin Taşdöğen yapmaktadır.

a.20130801234128.jpg

SANDIK OYUNU

Gerçek hikayeden yola çıkılarak hazırlanan filmin konusu söyle,1973 yıllarında Adıyaman’da yaşayan Dursun Çavuş postacılık yaparak geçimini sağlayan sade bir vatandaştır. Oğlu Abuzer’in belediye başkanı Reşat ağanın kızına aşık olması ile işler karışır, ağayla ters düşen Dursun çavuş karısı server ve arkadaşlarının gazına gelip emekliliği ister ve belediye başkanlığına adaylığını koyar.Seçim kampanyaları boyunca Dursun çavuş ‘un yanından ayrılmayan binlerce Adıyaman’lı Dursun çavuş’un başkan olacağına kesin gözle bakarlar. Ama Dursun çavuş bir seçim oyununa gelmiştir. Ve sandıktan 3 oyla ayrılır.

a.20130801234426.jpg

Dursun Çavuş filminin senaryosu Burak Tarık ve Ali Engin’e ait senaryo danışmanlığını ise usta yazar,senarist ve yönetmen Handan Öztürk yapıyor. Dursun Çavuş sinema filminin yapımını ise Evrensel Medya ile A-1 Yapım üstlenmiş bulunuyor.Vizyon tarihi 13 aralık 2013 olarak bildirilen filmin dağıtımını UiP yapıyor.