BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.414,82
HABER /  DÜNYA

Tacik mevkidaşıyla görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmomali Rahmon ile bir araya geldi. Görüşmede siyaset, ticari ilişkiler ve ask...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmomali Rahmon ile bir araya geldi. Görüşmede siyaset, ticari ilişkiler ve askeri işbirliğinin yanı sıra kültürel ve sosyal konular konuşuldu.
İki lider, Rusya Devlet Başkanı Putin’e ait, Moskova’nın Odinstovo bölgesinde bulunan Novo-Ogaryovo Rezidansı’nda gerçekleşen görüşmede siyaset, ticari ilişkiler ve askeri işbirliğinin yanı sıra kültürel ve sosyal konular ele alındı.
Görüşmenin basına açık olan kısmında Tacik lidere, davetini kabul ederek Moskova’ya gelmesinden ötürü teşekkürlerini sunan Putin, tartışılacak pek çok konu olduğunu dile getirdi. Rusya’nın, Tacikistan’ın bir numaralı ticari ortağı olduğuna dikkat çeken Putin, ülkesinin Tacikistan’daki birikmiş yatırımlarda da birinci sırayı aldığını vurguladı. Putin’in Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye yaptığı ziyarette siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ve insani konuların ele alındığını hatırlatan Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamoli Rahmon ise önemli olan bir diğer konunun emek göçü olduğunu söyledi. Rahmon ayrıca Rus petrol ürünlerinin Tacikistan’a tedariki konusunun da büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
(İHA)