BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  DÜNYA

Bülent Arınç içeri giremedi

Bursa’da Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd’ın türbesini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, türbenin an...

Abone ol

Bursa’da Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd’ın türbesini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, türbenin anahtarı bulunamayınca içeriye giremedi.
3 günlük Bursa ziyareti için şehre gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ikindi namazını Yıldırım Beyazıd Camii’nde kıldı. Yıldırım Beyazıd’ın türbesini ziyaret etmek isteyen Arınç, türbenin kapılı olduğunu görünce türbeye giremedi. Arınç, dışarından dua okuduktan sonra ayrıldı. Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden Bülent Arınç’a eczacılık yapan Kamil İlbekoğlu, türbeyle ilgili hırsızlık olayını anlattı. Yıldırım Beyazıd sandukasının üzerindeki örtünün geçtiğimiz ay başında çalındığını belirten İlbekoğlu, “Bizim sizden ricamız arzumuz, bir güvenlik kamerasının burada kurulması bir güvenliğin burada bulunması” dedi.
Vali Harput ise bölgenin hem güvenlik hem de temizlik işlerinin belediyeye devredildiğini belirterek, “Bölgede güvenlik kameraları var. Tamamını yaptırdık. Ama hırsızların yakalanması bugünden yarına olmuyor” diye konuştu.

MAKİNEDE GALOŞ KALMADI
Arınç, Afet Eğitim Merkezi’ne gelerek burada simülasyon ünitesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Arınç’ın ziyaret esnasında galoş makinesinde galoş kalmayınca tek ayakkabısına galoş takabildi. Hemen ardından Arınç’ın bulunduğu noktanın depremle ilgili dijital haritayı da arıza yüzünden inceleyemedi. Arınç, daha sonra 5 boyutlu sinemada gözlük takıp, deprem sırasında bir çocuğun yaşadıklarını anlatan 5 dakikalık videoyu izledi. Koltuklar hareket edince Bursa Valisi Şahabettin Harput, bel fıtığı rahatsızlığı yüzünden gösterimi yarıda bırakmak zorunda kaldı.
(İHA)