BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Seçimlere gölge düşürmek için harekete geçtiler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Seçimlerde şaibe oldu, seçimlerde böyle oldu, şöyle oldu diye bir platform oluşturmuşlar, bir mühendislik...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Seçimlerde şaibe oldu, seçimlerde böyle oldu, şöyle oldu diye bir platform oluşturmuşlar, bir mühendislik oluşturmuşlar” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Biz Malatya teşkilat olarak 2014 yerel seçimlerine hazırlanıyoruz, koşturuyoruz. Malatya’nın 12 bin kilometresinin tamamın karış karış geziyoruz. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız ayrı ayrı programlar yapıyorlar. Mahallelerdeki bütün yapılanmalarımızı tamamladık” dedi.
Yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Partilerin dışında, partilerden daha fazla partici olan kesimler ve çevrelerde ayrı gayret içerisindeler. Herkes, ‘Biz bu seçimde AK Parti’yi biraz daha geriletmek, onun oyunu azaltmak için’ bir ittifak içerisinde hareket ediyorlar. Yani, gazetelerde falan ‘İttifaklar yapıyorlar, ediyorlar’ diye haberler çıkıyor. Bu haberler yeni değil, benim bildiğim. Her seçimde baktığımız zaman hangi belediye başkanı adayımız varsa, onun karşısında en güçlü parti hangisi ise diğer partilerin orada doğal bir ittifak yaptığını görüyoruz. Şuanda CHP’nin, başka partilerin değişik ittifak arayışları olsun diye haberler yapanlar var, manşet atanlar var, yorum yapanlar var. Onlar istedikleri kadar haber yapsınlar, manşet atsınlar, yorum yapsınlar, halk bildiği duayı okumaya devam edecektir” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları söyledi: “Güçlü bir Türkiye’yi istemiyorlar. Onun içinde Türkiye’yi güçle yapan ne varsa, onların üzerine giden dışarıdan ve içerden yapılar var. Bugünün Türkiyesi ile dünün Türkiyesi mukayese edilemeyecek oranda değişmiştir. Eski Türkiye’ni rüyasını görenler, eski Türkiye’yi hayal edenler boşuna uğraşıyorlar.”
Bozdağ, Tarhan Erdem’in ortaya attığı bir iddiayı değerlendirerek, “Seçimleri nasıl sıhhatsiz, nasıl güvensiz, nasıl hileli bir seçim olduğunu ortaya koymak için çalışma yapalım ve Türkiye’nin seçimlerini hileli gösterelim diye bir yapı kurulabilir mi? Maalesef şimdi bizde böyle bir yapı, böyle bir platform oluşturan insanlar var. Şimdi oturup çalışıyorlar, seçimlere şaibe karıştırmak için. Allah, Allah. Türkiye yıllardır seçim yapar, seçimlerde biliyorsunuz bütün partiler yarışır. Yani 1980’den sonra yapılan bütün seçimleri hep beraber biliyoruz, seçime giren hiçbir parti ‘Seçime hile karıştırıldı da ben bu yüzden bu seçimi kabul etmiyorum’ dediğini duymadık. Türkiye’nin en iyi yaptığı, en şeffaf yaptığı, en sağlıklı yaptığı işlerin başında seçimler gelmektedir” ifadelerini kaydetti.
Bozdağ şunları söyledi: “Şuanda sermayeden epey imkanı olan CHP’nin arkasında önünde uğraşıyorlar. Yani bu iş parayla oluyorsa, dağıtsınlar parayı getirsin CHP’yi iktidara. Yani varsa öyle bir şey. Şu anda baya zenginlerle iş tutuyorlar. Bunların tamamı millete saygısızlıktır, millete hakarettir, bu milletin şerefine ve asaletine küfür anlamı taşır. Ama maalesef bunu yapıyorlar. Şimdiye kadar bu yaptıkları para etmeyince şimdi seçimlere hile karıştırıldı, seçimlerde şaibe oldu, seçimlerde böyle oldu, şöyle oldu diye bir platform oluşturmuşlar, bir mühendislik oluşturmuşlar, şimdiden Türkiye’yi karalama kampanyasına başlamış durumdalar.”
Bozdağ’a ziyaretin anısına yaş kayısı sepeti hediye edildi.