BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  GÜNCEL

Duran Kalkan'dan 'PKK final yapacak' iddiası

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, "Bu kış final mücadelesine sahne olacak" dedi.

Abone ol

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Med Nuçe Televizyonu'nun Politik Alan programında, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Kalkan, "Gerçekten de final düzeyinde bir büyük mücadele yaşanıyor. Önümüzdeki kış dönemi böyle büyük bir mücadeleye sahne olacak. AKP kendisine verilen görev ve faşist kültürel soykırım siyaseti çerçevesinde bizi halk olarak, hareket olarak imha ve tasfiye etmek için her türlü saldırısını yürütecek" diye konuştu.

HDP'yi demokratik cumhuriyetin mayası olarak niteleyen Kalkan, AK Parti'nin Kürt sorunuyla ilgili 'PKK'yı, Kandil'i, İmralı'yı, HDP'yi muhatap almayacağız' yolundaki yeni politikasını ise ciddiye almadıklarını vurguladı.

"HENDEK KAZACAĞIZ DİRENECEĞİZ"

'Faşizm ile demokrasi ve sömürgecilik ile Kürt özgürlüğü arasında bir direnişimizi sürdüreceğiz' diyen Kalkan, "Bir bütün olarak direneceğiz, ev ev, sokak sokak, mahalle, kasaba kasaba, dağ dağ, vadi vadi direneceğiz. Gençlik direnecek, kadın direnecek, 7'den 70'e halk direnecek. Barikat da kazacağız, hendek de, sokak başında direneceğiz, vadide direneceğiz, dağda direneceğiz. Halk direnecek, gerilla direnecek, yurt dışındaki insanlarımız direnecek, zindandakiler direnecek." dedi.

"KÜRT HALKI DESTEK VERMİYOR"

PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan, bir yerde saldırı olduğunda bütün şehirler ayağa kalkması gerektiğini savunarak, "Türkiye metropollerindeki devrimci demokratik güçler destek vermeli; Adana'da, Mersin'de, Antep'te, Çukurova'da, İstanbul'da bu destekler büyümeli. Kürdistan yalnız bırakılıyor, Kürt direnişi yalnız bırakılıyor. Halbuki bugün Cizre, Gever, Farqin, Nusaybin, Varto geçen kışın Kobane'sidir. Bu kasabalar özgür Kürdün ve demokratik insanlığın kalbinin attığı yerlerdir" ifadelerini kullandı.