BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

Esad görevi bırakacak gibi görünmüyor!

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad, iktidardan uzaklaştırılmasını da içeren planla ilgili ilk kez konuştu. Açıklamalara göre Esad'ın görevi bırakmaya niyeti yok.

Abone ol

Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek için iktidardan uzaklaştırılması planlanan Esad, "Teröristlere karşı zafer elde edilene kadar, hiçbir değişiklik olmaz" dedi.

Viyana Konferansı'nda Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek için bir eylem planı açıklandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İtalyan Rai televizyonuna bir röportaj verdi. Esad, "Suriye'nin bir bölümünü işgal eden teröristler yenilgiye uğratılana kadar hiçbir değişiklik olmaz" dedi.

"Teröristler"in yenilgiye uğratılmasının ardından ülkesinde geçiş için 1.5 ile 2 yıla ihtiyaç olduğunu iddia eden Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye halkının devlet başkanlığı seçimleri istemesine ise karşı çıkmayacağını söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İtalyan Rai televizyonuna bir röportaj verdi

KERRY: SURİYE'DE BÜYÜK KIRILMA OLABİLİR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Suriye Konferansı sonrası yaptığı açıklamada, "Suriye'de büyük bir kırılmadan birkaç hafta uzakta olabiliriz" demişti. Suriye'de Esad'ın geleceğiyle ilgili Batılı ülkeler ve Rusya hala anlaşamadı. Batı, Suriye'deki iç savaşın baş sorumlusu olarak Esad'ı görüyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise, ülkesindeki IŞİD varlığından Batı'yı sorumlu tutuyor.

RUSYA ESAD'DAN VAZGEÇMİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dün yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı gerçek bir uluslararası koalisyon kurulması için Batılı ülkelerin Esad rejiminin iktidardan gitmesini şart koşmaması gerektiğini söylemişti.