BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  DÜNYA

Dünyayı sarsan olay: 'Öldürüldü' denmişti, canlı yayına çıktı!

Ukrayna'da Rusya tarafından öldürüldüğü açıklanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi Rus gazeteci Arkadiy Babçenko'nun ölmediği ortaya çıktı. Babçenko, ölmediğini açıklayarak canlı yayına çıktı. Gazetecinin 'öldü' süsü verilerek Rus istihbaratının operasyonundan kurtarıldığı iddia edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus gazeteci Babçenko’nun hikayesini Ukrayna’nın 'propaganda' için kullandığı söyledi.

Abone ol

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de öldürüldüğü iddia Arkadiy Babçenko, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasiliy Gritsak ile basın toplantısı düzenledi. Gritsak, Rus özel servisleri Babçenko’nun öldürülmesi emrini verdiğini bu suikast girişimini önlemek için özel bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus vatandaşı gazeteci Arkadiy Babçenko'nun Kiev'deki evinde sırtından silahla vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Canlı yayına katılan Babçenko ise hakkındaki bilinçli yapılan ölüm haberleri için insanlardan özür diledi. Babçenko, Ukrayna Güvenlik Servisi'ne hayatını kurtardıkları için teşekkür etti ve operasyonun 2 aydır planlandığını belirtti.

UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ BAŞKANI: "KİEV'DE GÖZALTINA ALINDI"

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak, Kiev'de öldürüldüğü belirtilen Rus gazeteci Arkadiy Babçenko'nun hayatta olduğunu, cinayet girişimini düzenleyen kişinin Kiev'de gözaltına alındığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Gritsak "Yaklaşık 3 saat önce olayın faili Kiev'de tarafımızca gözaltına alındı. Şu anda bu kişiyle ilgili soruşturma işlemleri ile yaşadığı ve gittiği yerlerdeki aramalar sürüyor" dedi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rus gazeteci Arkadiy Babçenko’nun hayatta olduğunun ortaya çıkmasının güzel bir haber olduğu belirtilerek, Rus gazetecinin hikayesinin Ukrayna tarafından 'propaganda' olarak kullanıldığı ifade edildi.

SUİKAST İDDİASI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de öldürüldüğü iddia Arkadiy Babçenko, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasiliy Gritsak ile bugün basın toplantısı düzenledi. Gritsak, Rus özel servisleri Babçenko’nun öldürülmesi emrini verdiğini bu suikast girişimini önlemek için özel bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus vatandaşı gazeteci Arkadiy Babçenko'nun Kiev'deki evinde sırtından silahla vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.