BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güçlü Meclis vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yönetim sistemi ile güçler ayrılığına yaklaşılacağını söyledi. Erdoğan, bakanlıklar ile benzer iş yapan kurumların birleştirileceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıkların sayısının düşürüleceğini benzer iş yapan kurumların da birleştirileceğini söyleyerek 24 Haziran seçimleri sonrası yeni yönetim sistemi ile güçler ayrılığına yaklaşılacağını söyledi.

Erdoğan, dünkü MGK sonrası Beştepe'de düzenlenen devlet protokolüne verdiği iftar programında konuştu. Yeni yönetim sisteminin 24 Haziran seçimleri sonrası tüm yönleriyle yürürlüğü gireceğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yeni yönetim sistemimiz tüm unsurlarıyla 24 Haziran sonrası yürürlüğe girecek. Bakanlıkların sayısından benzer kurumların birleşmesi gibi pek çok konuda dersimize çalışıyoruz. Yeni yönetim sistemi ile ile düzeydeki güçler ayrılığına yaklaşacağımıza inanıyorum. Gelin Türkiye’yi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıralım. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye vaat ediyoruz. Hedefimiz ülkemizi önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütmektir. Devlet yönetmek bir ekip işidir. Hepimize büyük görevler düşüyor.

"BU İMKANI HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği büyük dönüşümden, ülkemizin hedeflerine ulaşarak çıkması konusunda büyük bir imkandır. Gelin bu imkanı hep birlikte değerlendirelim istiyorum. Gelin Türkiye'yi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıralım. Gelin çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir zemini hep birlikte kuralım. İşte bunun için biz 24 Haziran seçimlerinde milletimize güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye vaat ediyoruz.

Terör meselesini ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Hedefimiz ülkemizi önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütmektir. Ekonomide dünya sıralamasında ilk 10'a girmek istiyoruz.

Devlet yönetmek bir ekip işidir, hepimize büyük görevler düşüyor."

Erdoğan tabutu böyle omuzladı! Cenazede dikkat çeken detay

Meral Akşener: Gül aday olsaydı Erdoğan...