BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünyanın gözü yeniden Ayasofya’da

Dan Brown’un Cehennem isimli kitabından uyarlanan ve geçtiğimiz hafta gösterime giren film, dünyanın gözünü yeniden Ayasofya’ya çevirdi

Abone ol

Dan Brown’ın milyonlar satan aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Inferno (Cehennem), Ayasofya’ya duyulan dünya çapındaki ilgiyi yeniden alevlendirdi.

Pelin Çift ve Erhan Altunay’ın birlikte kaleme aldıkları “Ayasofya’nın Gizli Tarihi”  Dan Brown’un Inferno’da sorguladığı bütün gizemleri ve peşine düşülen dehlizleri merak edenlerin başucu kitabı oldu.

Çift ve Altunay’ın yaklaşık bir sene önce kaleme aldığı “Ayasofya’nın, Gizli Tarihi”, bu kutsal mabedin sırlarla dolu  tarihini gözler önüne sererken, neden yüzyıllardır bir takım ezoterik örgütlerin de hedefi olduğunun altını çiziyor.

“Ayasofya’nın Gizli Tarihi” kitabı, Dan Brown’un sözünü ettiği dehlizlere doğru gizemli yolculuklar yapan ilk kitap…

Ayasofya dehlizleri nereye uzanıyor? Hangi amaçla yapıldı? Burada ezoterik örgütlerin aradıkları Kutsal Emanetlere dair izler var mı? Dehlizler İstanbul’un işgali ile ilgili hangi gizemleri barındırıyor? Soruları, “Ayasofya’nın Gizli Tarihi” kitabıyla cevap buluyor.  

Araştırmalar sırasında  Ayasofya dehlizlerine giren Pelin Çift ve Erhan Altunay bu özel deneyimin fotoğraflarını da sunuyor okura.  

Dehlizler hakkında güncel bilgiler veren tek kitap olma özelliğini koruyan “Ayasofya’nın Gizli Tarihi”, aynı zamanda Ayasofya’nın gizli kalmış ezoterik tarihine de ışık tutuyor.

Ayasofya’nın içindeki gizemli sembollerin anlamı ne? Hangi gizli örgütler Ayasofya’ya izlerini bıraktı, bu işaretler hangi amaçla mabede kazındı? Tapınak Şövalyeleri Ayasofya’da hangi Kutsal Emanetleri aradı? Ayasofya’nın düşmanı Venedikli Dandolo’nun mezarı neden Ayasofya’nın içinde? Neden hala küresel güçlerin ve ezoterik örgütlerin hedefinde Ayasofya var? soruları da bu kitapta karşılık buluyor.

“Ayasofya’nın Gizli Tarihi” aynı zamanda mabedin inşa edildiği ilk günden günümüze kutsal ve siyasi tarihini de gözler önüne seriyor. Kitap baştan sona her döneme ait gravürler, minyatürler ve fotoğraflarla dolu. Böylece okura da güçlü bir görsel hafıza kazandırıyor.

Dan Brown’ın diğer romanlarını açıklayabilmek için binlerce kitabın yayınlandığı düşünülürse, Cehennem romanı açısından bu bağlamda emsalsiz bir kitap olarak “Ayasofya’nın Gizli Tarihi” büyük önem taşıyor.