BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  DÜNYA

Dünyanın gözü İdlib'de! Gruplar halinde ayrılmaya başladılar...

İki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında varılan Soçi mutabakatıyla, İdlib'de silahsız bölge oluşturulmasının ardından bugün ilk açıklama geldi. Suriye İnsan Hakları Gözlem Kuruluşu, Halep yakınındaki bölgeden muhalif grupların ayrıldığını duyurdu.

Abone ol

İÇ savaşın 7 yılı aşkın bir süredir devam ettiği Suriye'de Türkiye'nin öncülük ettiği sıcak bir gelişme yaşandı. İki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Soçi mutabakatıyla İdlib'de silahsız bölge oluşturulması kararının ardından bugün ilk resmi açıklama geldi. Suriye İnsan Hakları Gözlem Kuruluşu, Halep yakınındaki bölgeden muhalif grupların ayrıldığını duyurdu.

TANK VE TOPLAR BÖLGEDEN ÇIKARILDI.. AFP’nin Suriye İnsan Hakları Gözlem Kuruluşu’na dayandırdığı haberde bölgeden bazı grupların ayrılmaya başladığı aktarıldı. Bugün Halep yakınlarında ağır silah, tank ve topların bölgeden çıkarıldığı ifade edildi.

FAYLAK EL-ŞAM GRUBU... Ayrılan grubun adının Faylak el-Şam olduğu ifade edildi. Yaklaşık 8 bin 500 - 10 bin destekçisi bulunan örgüt, “Askeri mühimmat olarak Suriye’deki en güçlü ikinci, insan gücü olarak en güçlü üçüncü grup” olarak biliniyor.