BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.392,11
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en güçlü isimleri belli oldu! Zirvede kim var?

ABD merkezli iş dergisi Forbes'un her yıl hazırladığı "Dünyanın En Güçlü İsimleri" listesinde bu yıl da birinci Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu. ABD Başkanı Barack Obama ise listenin ikinci sırasında yer aldı.

Abone ol

ABD merkezli Forbes dergisinin her yıl hazırladığı “Dünyanın En Güçlü İsimleri” listesinde birinci sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer aldı.

Putin’in geçen yıl da birinci olduğu bilinirken, ABD Başkanı Barack Obama ikinci, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping üçüncü, Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Franciscus dördüncü ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel beşinci sırada yer aldı. 

"ONU KİMSE ZAYIFLATAMAZ!"

Putin için “Ona kimse zayıf diyemez” ifadelerini kullanan dergi, listedeki 72 kişinin, ekonomik kaynakları, gücünün kapsamı ve kullanımı ve etkilediği kişi sayısını inceleyen Forbes editörleri tarafından seçildiğini belirtiyor. Listedekilerin, “Dünyayı şekillendiren, insanları, piyasaları, orduları ve zihinleri harekete geçiren” güce sahip olduğu vurgulanırken, “Tabii ki tüm bunlar tartışmaya açık” deniyor.

IŞİD'İN HALİFESİ BAĞDADİ DE LİSTEDE

Listedeki 17 ismin devlet başkanları olduğunu ifade eden dergi, bu ülkelerin gayri safi milli hasılaları toplamı 48 trilyon dolar olarak açıklandı. En güçlü isimler arasında, CEO’ların da yer aldığı belirtilirken, bu yıl listeye, Hindistan Başbakanı Narendra Modi (15), Alibaba’nın kurucusu ve Çin’in en zengin ismi Jack Ma (30), Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi (51) ve IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin (54) de aralarında bulunduğu 12 yeni isim eklenmiş.

Listenin ilk 10’u şu şekilde:

1. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
 
2. ABD Başkanı Barack Obama
3. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping
4. Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Franciscus
5. Almanya Şansölyesi Angela Merkel
6. Fed Başkanı Janet Yellen
7. Microsoft’un kurucusu Bill Gates
8. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi
9. Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page
10. İngiltere Başbakanı David Cameron