BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dünyada kiranın en yüksek olduğu şehir

Dünya genelinde kiranın en pahalı olduğu şehir Hong Kong olarak belirlendi. Bu şehirde ev kiraları dudak uçuklatıyor..

Abone ol

HONG KONG'da 3+1 bir evin ortalama kirası 11 bin 440 dolar. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 1 daha düşük olsa da Singapur’da ödenen aylık 5 bin 630 dolar kirayı ikiye katlıyor. Hong Kong’un ardından sırasıyla Moskova, Caracas, New York ve Londra ilk beşi oluşturuyor.

ASYA ŞEHİRLERİ İLK 10’DA
En yüksek kiralar listesinde Asya şehirleri öne çıktı. Tokyo, Singapur ve Şanghay listede sırasıyla 7’nci, 8’inci ve 9’uncu sırada yer aldı. Tokyo’da kiralar son bir yılda yerel para birimine göre yüzde 6 artış gösterdi. Asya bölgesinde üç odalı evler için ortalama aylık kira 3 bin ile 3 bin 600 dolar arasında değişiyor.

AVRUPA’DA MOSKOVA
Avrupa’da kiraların en yüksek olduğu şehir Rusya’nın başkenti Moskova oldu. Moskova’da kiraların yüksek olmasının nedeni, arz sıkıntısı olarak gösterildi. Moskova haricinde kiraların yüksek olduğu diğer kentler Londra, Zürih ve Cenevre olarak sıralandı.

LATİN AMERİKA’DA CARACAS
Venezuela’nın başkenti Caracas, Latin Amerika’da kiraların en yüksek olduğu şehir.

KİRALAR ARTTI
ECA’nın araştırmasına göre geçen yıl dünya genelinde kiralarda yüzde 50’ye yakın artış yaşandı. Nedeniyse konut sektörünün küresel olarak iyileşme dönemine girmesi ve devam eden konut projeleri.

DÜŞÜŞLER DE GÖRÜLDÜ
Bazı konut piyasalarında kiraların düştüğü de oldu. Senegal’in başkenti Dakar’da kiralar yeni teslim konut projelerinde talebin değişmemesinden dolayı kiralar yüzde 18 azaldı. Barcelona ve Madrid de yine kiralarda düşüşlerin görüldüğü şehirler oldu. Barcelona’da kiralar yüzde 11, Madrid’de yüzde 7 azaldı. Kiralardaki düşüşte ekonomik durgunluk etkili oldu.