BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.444,20
HABER /  DÜNYA

Dünyaca ünlü rap sanatçısı Fortnite'a dava açmaya hazırlanıyor

Dünyaca ünlü ABD'li rapçi 2 Milly, dans hareketini izinsiz kullandığı için son zamanların en popüler oyunu olan Fortnite'a dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Epic Games'in içeriği kadar danslarıyla da gündeme gelen oyunu davalık oluyor. Rapçi 2 Milly, Fortnite'da izinsiz bir şekilde kullanılan 'Milly Rock' dansı için Epic Games'e dava açacak.

Ünlü rapçi, davayı 'Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP'nin yasal hizmetlerine dayandırarak açacağını belirtti. 'Milly Rock' isimli dans, Fortnite'ta 'Swipe It' olarak geçiyor ve oyuncular tarafından satın alınabilen ve kullanılabilen danslar arasında en popüler olanlarından biri olarak göze çarpıyor.

Milly: "Epic Games tarafından asla ve asla telif haklarımı almadım. Dansımı oyunda kullanmak için benden izin dahi istemediler." dedi.

Açacağı dava hakkında konuşan 2 Milly, dansının Fortnite'a eklenmesinden dolayı yeterli miktarda tazminat almayı bekliyor. Milly,  "Bu durumu başkalarına anlattığımda şöyle tepki veriyorlar: 'Dostum senin dansını oyunda gördük!' ancak olan olay pek de bu değil. Benim hareketimi parayla satıyorlar. Ancak emin olun bu durum çok uzun sürmeyecek." şeklinde konuştu.