BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dünya etrafında farkedilmeden dönüyormuş!

Astronomlar, yüzlerce yıldır Dünya etrafında fark edilmeden dönen bir asteroid keşfetti. Astronomlar, Dünya, Güneş etrafında dönerken ona eşlik eden bir asteroid keşfetti.

Abone ol

Asteroid 2016 HO3 adı verilen gök cisminin 40 ila 100 metre boyutları arasında olduğu belirtiliyor. Asteoridyüzlerce yıldır Dünya etrafında dönüyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'dan yapılan açıklamaya göre, asteroid, Dünya'nın çekim kuvvetininetkisiyle yörüngeye girerek turuna başladı.

Asteroid 2016 HO3'ün Ay'ın Dünya'dan olan uzaklığından 100 kat daha uzakta bulunduğu ve zaman zaman 38kat uzaklıkta bir mesafeye yaklaştığı bildirildi.

“DÜNYA İLE DANS EDİYOR”

NASA'nın Dünya'yayakın gök cisimlerini gözlemleme programından Paul Chodas, “Bu küçük asteroid veDünya'nın birlikte dans ettiğini söyleyebiliriz” dedi.

Asteroid, gezegenden uzaklaşmaya başladığında Dünya'nın onu yeniden kendine çektiği kaydedildi.

Asteorid, nisan ayı sonunda Haleakala Ulusal Parkı'ndaki Hawaii Üniversitesi'nde bulunan Pan-Starrs 1teleskopuyla keşfedildi.

Daha önce de 2003 YN107 adı verilen bir asteroid benzer bir yörüngede Dünya etrafında dönüyordu ancak gökcismi 10 yıl kadar önce ortadan kayboldu.

© Deutsche Welle Türkçe

Reuters/dpa, BS/HT