BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.476,51
HABER /  GÜNCEL

Dünya devlerinden biri geliyor

Dünyanın en büyük 50 şirketinden biri, 17 milyar $ cirolu Doğu Avrupa, Rusya, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika merkezini Türkiye'ye taşıyacak.

Abone ol

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, 'dünyanın en büyük 50 şirketinden birinin 17 milyar dolar cirolu Doğu Avrupa, Rusya, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve tüm Afrika merkezini Türkiye'ye taşıyacağını' bildirdi.

Korkmaz, "Hepsi üst düzey yönetici olmak üzere Türkiye'de sıfırdan 300 kişilik istihdam yaratacak bu şirketi şu anda açıklayamıyorum. 13 Haziran'da bunun duyurusunu yapacağız" dedi.

GİZEMLİ BİR YATIRIMCI DAHA

Söz konusu şirketin yeni küresel yapılanması çerçevesinde halen Londra'da bulunan Avrupa merkezinin 2'ye bölüneceğini ve sadece Batı Avrupa pazarının Londra'dan yönetilmeye devam edeceğini anlatan Korkmaz, "Bu niçin önemli? Çünkü bu sektörde Türk yöneticiler tecrübe kazanacaklar ve zamanla bu şirketin dünyadaki farklı birimlerinde görevlendirilecekler.

Dolayısıyla şirket stratejik kararlar alacağı zaman eğer Türkiye radarda bir şekilde gözükecekse, Türk yöneticisi Türkiye'nin menfaatini düşünecektir" dedi. Korkmaz, bölgesel merkezini Türkiye'ye taşıyacak şirketin küresel bir dev olduğunu, bilişim şirketi olmadığını ve farklı sektörlerde birçok iştirakinin bulunduğunu ifade etti.