BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  DÜNYA

Dünya bakanın dantelli sütyenini konuşuyor

FRANSA'nın Fas asıllı Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem'ın Meclis'te giydiği dantelli sütyen olay oldu. Bakanın dantelli sütyeni Meclis'teki aşırı sağcılarla kadınları karşı karşıya getirdi.

Abone ol

Fransa’da ortaokul müfredatlarında yapmayı planladığı değişiklikler nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem şimdi de kıyafet seçimi nedeniyle gündemde.

38 yaşındaki Fas asıllı Belkacem’in geçen haftaki meclis oturumunda giydiği siyah elbisenin dekoltesinden ‘dantelli sütyeninin’ görünmesine aşırı sağcı siyasetçilerden tepki geldi. Sağcı ‘Debout la France’ partisi üyelerinden köşe yazarı Jean-Paul Brighelli, Le Point dergisi için kaleme aldığı yazıda Belkacem’i, mecliste işiyle ilgili sorulara cevap vermemek için degajesini ‘sis perdesi’ olarak kullanmakla suçlayınca devreye kadın bakanlar girdi.

Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem
Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem'in tartışma yaratan kıyafeti

KADINI AŞAĞILAYAN OLAYA BÜYÜK TEPKİ VAR

Kadın Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Pascale Boistard, Brighelli’nin ‘seksist saldırılarının’ tüm kadınlara hakaret olduğunu söyledi. Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Harlem Desir de Brighelli’nin makalesinin ‘değersiz ve biçare’ bir yazı olduğu yorumunu yaptı.

Najat Vallaud-Belkacem