BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

Dündar'dan operasyona tam destek

Gökmen Karadağ'ın modere ettiği programa telefonla katılan Uğur Dündar şok etkisi yapan reyting operasyonu için iddialı yorumlar yaptı

Abone ol

Gündemde şok etkisi yapan reyting operasyonu TV 8'de yayınlanan Haber Aktif'te tartışılmaya devam ediyor. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği programa Uğur Dündar ve Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu katılıken Dündar'dan operasyona tam destek geldi.

Gazeteciler.com'un haberine Semercioğlu sektördeki rakamların büyüklüğünü ortaya koyarak ayyuka çıkmış dedikodulara vurgu yaptı. Sistemin işleyişini anlatan Semercioğlu ile moderatör Gökmen Karadağ arasında yer yer ilginç diyaloglar da yaşandı. Karadağ sistemin 2500 deneğin tercihleri üzerinden yürümesine imalarıyla tepki gösterdi.

Cengiz Semercioğlu: 800'e yakın deneğin listesinin sızdığı biliniyordu. Yani sektörde bu işler kulaktan kulağa konuşuluyordu. Hatta bu dedikodular üstüne AGB'nin kendisi de iddiaların netleştirilmesi için yetkili kurumlara başvuruda bulundu. Türkiye'deki reklam pastası geçen sene 3.6 milyar dolardı. Bu sene ise 4.3 milyar dolar olması bekleniyor. Ancak bu paranın aslan payını TV sektörü alıyor. Bu sektör 2500 deneğin tercihlerine göre belirleniyor.

Gökmen Karadağ: Yani 2500 kişi içinde Haber Aktif'i izleyen olursa reytingimiz yükselecek, izlemezse düşecek. Yani programın kaderini herşeyi bu belirliyor...

Cengiz Semercioğlu: Gökmen maaşa zam alacak mı almayacak mı...

Gökmen Karadağ: Onu geçelim...

UĞUR DÜNDAR'DAN OPERASYONA TAM DESTEK

Programa telefonla katılan Uğur Dündar ise operasyonun sektör için hayırlı bir gelişme olduğunu savundu. Semercioğlu gibi dedikodulara vurgu yapan Dündar şöyle dedi:

"Ben bu operasyonu çok hayırlı bir gelişme olarak görüyorum. Zira bu reyting ölçüm sistemi ortaya çıktığından beri sektörün üstüne bir kara bulut gibi çökmüştür. Belki biraz gecikmiş bir operasyon bile diyebiliriz... "

Uğur Dündar, AGB'ye dönük iddiaları konu alan bir program hazırlamak istediklerini ancak somut bir sonuç elde edemediklerini belirtti. Aradan yıllar geçtikten sonra listelerin satıldığı yönünde dedikoduların ayyuka çıktığını hatırlatan Dündar sektörün sağlıklı bir gelecek için bir arınmaya ve şeffaflaşamaya ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı. TV sektöründeki önemli bir yapımcının bugün konuşulanları kendisine aynen anlattığını söyleyen Dündar "bu şüphelerin kalkması gerek" dedi.