BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Düğünün davetli listesi sızmaya başladı

Saray 29 Nisan'daki düğünün davetli listesini gizli tutuyor, ancak davetiyeler yerine ulaşmaya başladı. Buna göre Sarah Ferguson ve Obama listede yok; Beckham'lar ve Elton John davetli.

Abone ol

İngiltere Kraliçesi'nin torunu Prens William'ın 29 Nisan'daki düğünü için hazırlıklarda son üç haftaya girilirken, davetli listesi konusundaki ayrıntılar sızmaya başladı.

Futbolcu David Beckham ile pop yıldızı eşi Victoria; Elton John ile partneri David Furnish ve İngiltere'deki budistlerin en önde gelen rahibi Bogoda Seelawimala adı basına sızan ilk isimler.

Prens William ile Kate Middleton'ın davetli listesi henüz resmen gizli tutuluyor. Ancak bazı ünlüler davetiyelerinin ulaştığını kamuoyuyla paylaştı.

Saray, Mail on Sunday gazetesinin listeyi ele geçirdiği iddialarını ise reddetti ve yazılanların spekülasyondan ibaret olduğunu savundu.

Çiftin protokol gereği davet edilmeleri gereken devlet adamı, diplomat, dini lider ve siyasetçilerle, bu günü paylaşmak istedikleri dost ve arkadaşları arasında denge kurmaya çalıştığı belirtiliyor.

Sosyete dergisi Tatler'ın editörü Kate Reardon, toplumda sivrilen pek çok ünlü ismin davet edilmeyi umursamazmış gibi davranmaya çalıştığını, ancak herkesin gizli gizli her gün posta kutusunu kontrol ettiğini savundu.

1.900 'seçkin' davetli

Düğün teknik olarak bir devlet töreni sayılmamakla birlikte; sınırlı da olsa protokol gereği davet edilmesi gerekenler var. Düğüne toplam 1.900 kişinin davet edilmesi bekleniyor.

Çift destekledikleri hayır kuruluşlarından pek çok kişiyi davet ediyor; Middleton'ın çocukluğunu geçirdiği Bucklebury kasabasının kasap, bakkal ve pub işletmecisini de davet ettiği belirtiliyor.

Davetliler arasında başlıca dini inançların temsilcileri de olacak. Daha önce çift ile hiç karşılaşmamış olan Londra'daki Vihara Budist Manastırı'nın Başrahibi Seelawimala, düğüne katılmayı heyecanla beklediğini söylüyor.

Başhaham Jonathan Sacks'in de törende olacağı açıklandı. Davetlilerden belirli bir giysi protokolüne uymaları beklenirken; din adamları silahlı kuvvetler mensupları gibi, geleneksel giysileri ile katılabilecek.

Başbakan David Cameron, koalisyon ortağı Nick Clegg listede olmaması düşünülemeyen isimler; aynı şekilde muhalefet lideri Ed Miliband de...

Mail on Sunday, haberinde Kraliçe Elizabeth'in 50 kişiyi davet ettiğini; Prens Charles ve eşi Camilla'nın 250 isim belirlediğini, 250 ismin de Prens ve nişanlısının tercihine bırakıldığını yazdı. Buna göre kız tarafı Middleton'lara da yüz kontenjan ayrıldı.

Düğünde Avrupa Kraliyet ailelerinden çok sayıda temsilcinin bulunması bekleniyor.

Fergie yine liste dışı, Obama yok

Kraliçe'nin ikinci oğlu Prens Andrew'un eski eşi ve ailenin son 'avam' gelini Sarah Ferguson, haberlere bakılırsa bu kez de listeye alınmadı.

Sarah Ferguson, Prens Edward ve Prens Charles'ın düğünlerine de davet edilmemişti. Ancak Prens Andrew'a kızları Prenses Beatrice ve Eugenie eşlik edecek.

Başkan Barack Obama da davetliler arasında değil. Ailenin Obama'nın tüm dikkati üzerinde toplamasından ve gerektireceği yoğun güvenlik önlemlerinin lojistik olarak yaratacağı zorluklardan çekinerek bu kararı aldığı belirtiliyor.

Genel seçim kampanyasının ortasında olan Kanada Başbakanı Stephen Harper ile ülkesindeki protestoları dindirmeye çalışan Bahreyn Kralı'nın daveti geri çevirdiği de gelen haberler arasında.

Beyaz perde ve müzik dünyasından katılım da sınırlı olacağı spekülasyonları yapılıyor. Elton John'un ise, Prenses Diana ile yakın dostluğu dolayısıyla ayrı tutulduğu kaydediliyor.