BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Dudak uçuklatan kol saati

İsviçre'nin Cenevre kentinde açılan saat fuarında sergilenen kol saatleri ziyaretçilerin aklını başından aldı. 16 göstergeli ve iki yüzlü saatin değeri dudak uçuklatan cinst

Abone ol

Servet gibi iki yüzlü saat

Cenevre'deki saat fuarında fiyatı 1.2 milyon Euro olan, 16 göstergeli ve iki yüzlü saat ilgi çekti. Ön yüzdeki sekiz gösterge zamanı, arka yüzdeki göstergeler de ay ve yıldız hareketlerini gösteriyor. 

Birbirinden pahalı el yapımı saatlerin arasında en dikkat çekici olanı ise tam 1.2 milyon Euro değerindeki "Tour de I' Ile" oldu. Vacheron şirketinin kurumun 250'inci kuruluş yıldönümü için özel olarak ürettiği "iki yüzlü" ve 16 göstergeli saatin metal kısmı tamamen altın kaplama. 834 parçadan oluşan ve her parçası el yapımı. olan saatin çapı 4.7, kalınlığı ise yaklaşık 1.8 santim. Bu bakımdan "Tour de I' Ile" uzaktan bakan bir göz için yalnızca güzel bir saat.

Sektör uzmanlarının şaheser olarak nitelendirdikleri saate yakından bakıldığında ise durum tamamen değişiyor. "Tour de I' Ile"in hem ön hem de arka yüzünde sekizer adet gösterge bulunuyor. Saatin ön yüzünde bulunan göstergeler tamamen zaman ile ilgili. Arka yüzündeki sekiz gösterge ise ay ve yıldız hareketlerini gösteriyor.

Uzmanlar, "Tour de I' Ile" ile birlikte saatçilik alanında yeni bir dönemin başladığına dikkat çekiyor. Ustalara göre "özel" bir saatin zamanı kusursuz olarak göstermesi pek önemli değil. Önemli olan saatin kullanıcının hayatına heyecan katması, onu üzerinde taşıdığını hissettirmesi.

Haber: Mahmut Sancak
Kaynak: www.sabah.com.tr