BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
MAGAZİN

Dua Lipa, Şampiyonlar Ligi finaline damga vurdu

Dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa, Kiev'de düzenlenen Şampiyonlar Ligi finali öncesinde verdiği konserle büyük beğeni topladı, geceye damga vurdu.

UEFA'nın kulüpler arasındaki en üst düzey turnuvası olan Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Liverpool kozlarını paylaştı. Ancak Dua Lipa'nın maçtan önce sahne alması, zorlu mücadelenin önüne geçti. Dua Lipa, müthiş sahne şovuyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Genç şarkıcı Dua Lipa, dünya çapında 2,2 milyon albüm satışına ulaşmıştı.
Dua Lipa'nın 'New Rules' isimli şarkısına çektiği klip Youtube'da 1 milyar izlenmeyi aşmıştı.

DUA LİPA KİMDİR?

Dua Lipa, Kiev Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali öncesi gözlerin pasını sildi. Aslen Kosovalı Arnavut bir ailenin evladı olan Dua Lipa güzelliği ve sahne şovuyla nefes kesti.

1995 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya gelen Dua Lipa, aslen Kosovalı. 14 yaşındayken diğer sanatçıların YouTube'daki şarkılarını yazmaya başladığında müzik hayatına başlayan Dua Lipa, 2008 yılında Kosova'ya taşındı.

Dua Lipa, ilk stüdyo albümünü 2 Haziran 2017'de piyasaya sürdü. Albüm, İngiltere'nin en iyi 10 single'ı "Be the One" ve "IDGAF" ve İngiltere'nin hit listelerini zorladı. Albüm "New Rules" da dahil olmak üzere yedi single'ı içerisinde barındırdı. Lipa'nın ünü, Amerika Birleşik Devletleri'nde altı numaraya kadar ulaştı.

Şubat 2018'de Lipa, British Woman Solo Artist ve British Breakthrough Act için iki İngiliz Ödülü kazandı. Nisan ayında, Lipa ve Calvin Harris tarafından yapılan single "One Kiss", Birleşik Krallık Singles Chart'da bir numaraya ulaştı.

Sitene Ekle
Etiketler